Tre døde af resistene svinebakterier

MRSA – Tre danskere er døde som følge af infektioner med antibiotikaresistente MRSA-bakterier, der stammer fra svin. Det kunne en stærkt bekymret overlæge fra Odense Universitetshospital i dag afsløre i en usædvanlig retssag.

Retssagen mod Kjeld Hansen og hans kollega Nils Mulvad begyndte i dag ved retten i Aarhus.

Flere og flere danskere bliver smittet med antibiotikaresistente stafylokokbakterier fra grise på danske svinefarme. Men indtil i dag har det ikke været offentlig kendt, at svinebakterien allerede har kostet flere danske patienter livet.

- Fra mit eget hospital har jeg kendskab til en patient, der sidste år døde af en MRSA-infektion fra svin. Da jeg rapporterede dødsfaldet, spurgte jeg Statens Serum Institut, om der havde været andre tilfælde. Og det var der, et i 2012 og igen et året efter, sagde overlæge på Odense Universitetshospital og professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet Hans Jørn Kolmos ifølge Ingeniøren.

Journalister i retten
Overlægen var indkaldt til at vidne ved retten i Aarhus i en straffesag om videregivelse af oplysninger om private forhold. Sagen startede i 2010, da Sundhedsstyrelsen politianmeldte to journalister for at have offentliggjort adresser på 12 svinefarme, som var inficeret med den smitsomme svinebakterie.

Ifølge anklager Lis Søndergaard er videregivelse af disse oplysninger, der i den konkrete sag omhandler et navngivent ægtepar, som begge var smittede med MRSA og ejere af en inficeret svinefarm, ulovlig i henhold til medieansvarsloven, da sundhedsoplysninger hører til privatlivet og ikke kan videregives lovligt uden samtykke, skriver Ingeniøren.

Kjeld Hansen og Nils Mulvad står til bødestraf for at videregive oplysninger om antibiotika-resistente bakterier. Foto: Colourbox

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: