Traktor-Troels får ny pressechef fra Axelborg

NAVNE – 48-årige Kim Bové går fra Axelborg og bliver ny pressechef for erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen har hentet sin nye pressechef hos Landbrug & Fødevarer.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som ofte bliver kaldt Traktor-Troels på grund af sin erklærede forkærlighed for de store John Deere traktorer, har hentet pressechef Kim Bové  fra landbrugets interesseorganisation Landbrug & Fødevarer som sin nye pressechef.

Kim Bové har stået i spidsen for Axelborgs pressearebejde, før Troels Lund Poulsen hentede ham til Erhvervs- og Vækstministeriet.

Kim Bové flytter fra Axelborg til ministerkontoret på landbrugets traditionelle skiftedag 1. november.

- Dermed får Axelborg endnu en talsmand placeret helt centralt på Christiansborg, og den usunde sammenblanding af private erhvervsinteresser og offentlig administration har nået nye højder, skriver journalist Kjeld Hansen på gylle.dk.

Da Troels Lund Poulsens kommende spindoktor i sin tid blev ansat til at lede landbrugets hærskare af journalister, var det blandt for at gøre Landbrug & Fødevarer til en organisation, der kunne fodre medierne med nyheder og dermed være med til at sætte den politiske dagsorden.

- Tanken er at få en mand, der både kan lede tropperne og selv gå i maskinrummet, både har et overblik og kan bevæge sig ind i materien, både har en stålsat karakter, når der er brug for det – og kan lytte, når der er behov herfor, sagde Landbrug  & Fødevarers daværende kommunikationsdirektør Susanne Hegelund.

- Vi skal gennem egne og andres medier være med til at sætte en samfundsdagsorden, der tager udgangspunkt i fødevareerhvervets enorme betydning for Danmark i forhold til samfundsøkonomi, gastronomi og sundhed, sagde Susanne Hegelund, der selv kom fra en stilling som chef for TV-Avisen og vært på TV2 News før sin to år lange indsats for landbrugstoppen på Axelborg.

Landbrug & Fødevarer har tidligere leveret den magtfulde partisekretær i Venstre, Claus Søgaard-Richter. Han blev hentet i januar 2012 fra en direktør-stilling på Axelborg.

Fra landbrug til toppolitik
Også Venstres nuværende gruppeformand, Søren Gade, kom fra en stilling som direktør hos Landbrug & Fødevarer. Han blev dog ikke håndplukket direkte fra jobbet, som L&F fyrede ham fra i oktober 2014 efter massivt regnskabsrod i millionklassen, men blev først gruppeformand efter det seneste folketingsvalg, skriver gylle.dk.

Også landbrugsminister Eva Kjer Hansen (V) bevægede sig ifølge gylle.dk ud i den kritiske gråzone i juli i år, da hun hentede sin særlige rådgiver direkte fra tobaksindustrien.

Spindoktor Morten Flindt havde ansvaret i House of Prince for blandt andet lobbyistvirksomhed overfor politikerne, da Eva Kjer Hansen ringede ham op.

Tyve år som journalist og lobbyist
Erhvervs- og Vækstministeriets nye pressechef, 48-årige Kim Bové, har arbejdet for Landbrug & Fødevarer i knap fire år. Han har mere end tyve års erfaring som journalist/lobbyist og har, inden han skiftede til Landbrug og Fødevarer i 2011, blandt andet været souschef på Berlingske Business.

Kim Bové har tidligere været nyhedschef på dagbladet Børsen, journalist i Danmarks Radio og på BT. Han har endvidere været pressekoordinator i Dansk Industri.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: