Brosbøl: Ren propaganda fra Venstre og landbruget

DEBAT – Det er ren propaganda, når Venstre sammen med interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer påstår, at dansk korn er så dårligt, at man ikke kan brygge øl af det, skriver miljøminister Kirsten Brosbøl i en kommentar i Jyllands-Posten.

Venstre og landbruget spreder popaganda, mener miljøminister Kirsten Brosbøl. Foto: Claus Bjørn Larsen

I sin kommentar skriver miljøministeren:
- Denne propaganda kommer bl. a. til udtryk i en række udtalelser fra Landbrug & Fødevarer. Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen, har skrevet om det på Facebook, og senest har han fastholdt udtalelserne i avisen Effektivt Landbrug. Henrik Høegh (V), miljøordfører, og Christian Lilleholt (V), energi- og klimaordfører, skriver i et debatindlæg, at danske bryggerier ikke kan følge med på det internationale ølmarked på grund af de »tossegrønne miljøkrav i Danmark«.

Bedste høst i 100 år
- Disse udtalelser fra landbruget og Venstre står i skærende kontrast til maltproducenter, der med Carlsbergs malteris adm. direktør, Kim Jørgensen, i spidsen melder ud, at »årets høst af maltbyg er den bedste i 100 år rent kvalitetsmæssigt«. Det er useriøst, når Landbrug & Fødevarer og Venstre buldrer løs med påstande om, at dansk maltbyg er af for dårlig kvalitet, når malterierne roser dansk maltbygkvalitet. Valsemøllen roser ligeledes kvaliteten af det danske brødkorn.

- Landbrug & Fødevarer har naturligvis som erhvervsorganisation et ønske om, at landmændene skal have lov til at gøde jorden mere, og miljøkravene skal slækkes. Men derfor bør de alligevel holde sig til fakta, hvis de vil blive ved med at blive taget seriøst.
Venstre og landbruget er mytemagere

Du kan læse hele kommentaren på Miljøministeriets hjemmeside.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: