Landbruget har meldt sig ud af nutiden

GYLLEGATE – Landbruget risikerer at ende som endnu et solnedgangs-erhverv på linje med typografer og skibsværfter, lyder det i en analyse fra en tidligere kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer.

Flemming Fuglede, formand for Bæredygtigt Landbrug, forklarer i Deadline, at foreningens krav om færre restriktioner alene bygger på fagligt ubestridelige fakta. Foto fra DR2 Deadline

- Fødevareerhvervet kan i disse dage være på vej til at rive sin ‘kontrakt’ med danskerne i stykker og dermed helt miste bybefolkningens accept og opbakning.

- Hvis det indtryk, der står tilbage  for alle andre end landmændene selv oven på fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) dedikerede kamp for landbrugspakken, er et selvoptaget erhverv af i går – uden føling med nutidens evidenskrav og normer – kan landmændene risikere at ende som endnu et solnedgangserhverv på linje med typografer og skibsværfter.

Sådan skriver Altingets kommentatorer Susanne Hegelund og Peter Mose. Susanne Hegelund var fra 2011 til 2012 kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer.

Har meldt sig ud af nutids-danmark
Ifølge dem har landbrugets image allerede lidt skade.

- De seneste ugers ikke-overbevisende kommunikation fra både erhverv som regering har været et foreløbigt klimaks, hvor et presset erhverv har meldt sig ud af nutids-danmark – ironisk nok kulminerende med, at det er lykkedes at hive en aftale hjem, ingen landmand for bare få år siden havde turdet drømme om, skriver de.

Ifølge Hegelund og Mose har Bæredygtigt Landbrug har været stemme for ham, der måske er tiende generation på gården, og som gerne vil levere bedriften videre til sønnike, men ikke har noteret, at samfundsdagsordenen har flyttet sig, siden gamle stoute Venstre-bønder som Anders Andersen gik ind på Slotsholmen, bankede i bordet og fik deres vilje.

Søren Gade har en finger med i spillet
Den tidligere direktør for Landbrug & Fødevarer Søren Gade har en finger med i spillet og tilskrives en hovedrolle, som den, der har været med til at invitere Eva Kjer Hansens nye venner indenfor i varmen:

- På Axelborg tilskrives oprørernes indtog på de bonede gulve Venstre-politikeren Søren Gades direktør-exit fra Landbrug & Fødevarer. Gade er vred på Axelborg – er analysen. Det undrer også, at hans tro væbner, erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen, på egen foranledning angiveligt er i tæt dialog med Bæredygtigt Landbrug. Vel at mærke ‘uden om systemet’ med Michael Dithmer i spidsen; samme departementschef som i årevis har været fast gæst på Axelborg, skriver Altingets kommentatorer og fortsætter:

- For hver dag, der går, er én ting sikker: Landbrugets milliondyre image-kampagne for at tækkes bybefolkningen synes mere og mere spildt, mens advokatudgifter til også Axelborgs nye lobby-våben, retssager mod det offentlige, løber op.

- Ydermere må de bønder, der havde set frem til at kræve yderligere lempelser fra regeringen, så snart landbrugspakken var vedtaget, indstille sig på, at nu bliver det op ad bakke, hvad måske var mod-lobbyisternes skjulte dagsorden fra starten af. Den dårligt forklarede sag har flyttet fødevare-erhvervet endnu længere væk fra den nutidige vælger – og dermed fra adgang til samfundsløsningen, skriver Susanne Hegelund og Peter Mose på Altinget.dk

Læs hele artiklen her: Hegelund og Mose: Landbrugets kontraktbrud

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: