Torben Möger har stor indflydelse

Windpower Monthly Magazine har lavet en liste over de 30 mest indflydelsesrige personer i den globale vindindustri. Seks danskere topper listen. Heriblandt skatteministeren Thor Möger Pedersens far.

Torben Möger Pedersen har stor indflydelse i vindmøllebranchen.

Torben Möger Pedersen er administrerende direktør i Pension Danmark og for tiden i Barcelona til en konference om grøn omstilling.

- Vores placering er en anerkendelse af, at vi investerer i vindenergi. Vores investeringer i havvindmølleparkerne på Anholt og i Nysted er sandsynligvis grunden til, at vi ligger som nummer 11, siger Torben Möger Pedersen til epn.dk.

Større afkast for kunderne

Han er glad for placeringen, og det ligger fint i tråd med, at Pension Danmark har som målsætning af investere 12 mia. kr. i infrastruktur herunder vindsektoren de næste fem år.

- Vi gør vores bedste hver dag for at give vores kunder et større afkast. Set i lyset af den nuværende krise, så er der ikke meget at hente på obligationer og aktier. Markedet er ustabilt, og derfor retter vi fokus på vindenergi, siger direktøren, som forklarer, at 10 pct. af Pension Danmarks samlede investeringer ligger i vindenergi.

Danskere på listen

Helt i top på listen ligger Ditlev Engel. Han er administrerende direktør i verdens største vindmølle-virksomhed,Vestas. På andenpladsen ligger Henrik Stiedal, der er leder for teknologi i Siemens. På plads nummer otte ligger politisk lobbyist og politisk leder i EWEA – European Wind Energy Association, Christian Kjær.

Nummer 10 er Henrik Poulsen, direktør i Dong Energy. Nummer 11 er Torben Möger Pedersen. 12, Connie Hedegaard, Miljøkommissær i EU.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: