Tesla og Vestas vil lagre vindenergi

ENERGI – Nyt samarbejde mellem verdens førende elbilproducent Tesla og den danske vindmøllegigant Vestas vil kunne sænke prisen for vedvarende energi og måske køre fossilindustrien ud på historiens sidespor.

Vestas får ny luft under vingerne, når den danske vindmøllegigant indleder et samarbejde med bilproducenter Tesla. Foto: Colourbox

Den danske vindmøllegigant Vestas arbejder sammen med elbilsproducenten Tesla om at udvikle en løsning, der kan lagre vindenergi. Det skriver erhvervsavisen Børsen.

Vestas bekræfter samarbejdet overfor Børsen. I samme ombæring oplyser Vestas’ pressechef, Anders Riis, at Tesla også samarbejder med andre selskaber.

En lagring af vindenergi vil være fordelagtig for Vestas, da det vil kunne bringe prisen ned på den el, som selskabet leverer.

Vestas frem i forreste række
Samarbejdet med Tesla er ifølge Børsen en del af et større strategiskifte hos Vestas.

Med samarbejdet træder Vestas ifølge Børsen helt frem i de forreste rækker, når det kommer til at udvikle batteriteknologi for vindenergi. Og den position er nødvendig for Vestas, vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

- Det er et meget vigtigt skridt for Vestas. Det er noget, der kommer til at kunne sænke omkostningerne for vedvarende energi, den dag batterier kan være med til at lagre energien, siger han til Børsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: