Thomas Becker ny topchef for Europas vindenergi

Vindmøllebranchens europæiske organisation, EWEA, får tidligere klimaforhandler og afdelingschef i Klimaministeriet som ny topchef.

Thomas Becker, forrest i midten, da han forleden blev præsenteret for medarbejderne i IWEA.

Thomas Becker, der er jurist og har en fortid som klimaforhandler og afdelingschef i det danske klimaministerium, forlader sin stilling som administrerende direktør for en stor genbrugsvirksomhed til fordel for en toppost i den europæiske organisation for vindenergi, EWEA.

- Jeg ønsker at vende den krise, vindmølleindustrien befinder sig i, og glæder mig til at få lejlighed til at vise, hvordan vindenergi kan bidrage til beskæftigelse, eksport og grøn vækst. Vindmølleindustrien er kommet for at blive, siger den 55-årige Thomas Becker.

Mainstream-industri
Han beskriver vindmølleindustrien som en mainstream-industri og en stor arbejdsgiver. Derfor er det nødvendigt, at EWEA bliver endnu tydligere hørt i disse vanskelige tider, understreger Thomas Becker, der glæder mig til at arbejde for EWEA,’en organisation med et fremragende ry’, siger han.

- Vi har rekrutteret den bedst mulige afløser for Christian Kjær, siger EWEA’s præsident, Arthouros Zervos. Han betegner Thomas Becker som en mand med lang erfaring på højt niveau i international energi- og klimapolitik og med erfaring fra den private sektor.

- EWEA vil forblive i meget kyndige hænder, siger vindkraftorganisations præsident.

Symbolsk at det igen er en dansker
Jan Hylleberg fra Vindmølleindustrien i Danmark er glad for udnævnelsen

- Jeg ønsker Thomas Becker tillykke med jobbet. Jeg er sikker på, at han med sin internationale forhandlingserfaring vil gøre et godt stykke arbejde for vindenergi i Europa. Det er symbolsk at det igen er en dansker, der skal bestride posten som direktør for EWEA og det viser, at vi som land er rigtigt godt inde i dagsordenen for grøn energi og især vindenergi.

Thomas Becker begynder i sin nye stilling 1. april.

Thomas Becker fik i sin tid idéen om at få FN’s klimatopmøde  til København i 2009. Men kun få måneder efter måtte han forlade sin stilling efter interne magtkampe og beskyldninger om rod i rejsebilagene.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: