Sydvestjylland inviterer til lamme-festival

MAD – I Sydvestjylland hylder man den unikke smag af sydvestjysk lam i to uger. Man kan spise gourmetmad under trækronerne, tilberede sin egen lamme-ret over åben ild og opleve to kendte kokke lave mad i naturen.

I de næste par uger kan man komme til lammefestival i Sydvestjylland.

Der vil være fokus på lammet i alle dets former og smage, når lokale producenter af lammekød, 10 restauranter, fire slagtere og lige så mange gårdbutikker slår dørene op for en række arrangementer og gastronomiske oplevelser.

- Med denne festival ønsker vi at sætte fokus på en råvare, som er helt speciel for denne landsdel, og som fortjener sin egen fest. Det sydvestjyske lam er lidt af et unikum og en god mulighed for at profilere regionen som det kulinariske tilløbsstykke, som den er, siger Colin Seymour. Han er koordinator i Sydvestjyske Smagsoplevelser og turistchef i Varde.

Gæstebud i marsken

De sydvestjyske lam får deres smag, når de græsser på de grønne arealer ud til Vesterhavskysten. Den salte og insisterende vestenvind gør, at lammekødet på disse egne får en udpræget kraftfuld smag, der ikke kan matches andre steder i landet og er kendt ud over Danmarks grænser, siger arrangørerne.

10 restauranter i regionen har lammekødstema i de første 14 dage af juni. De to kokke, Paul Cunningham og Jacob Justesen, gæster igen i år festivalen, hvor de i år laver lammelækkerier i ådalen. Som noget nyt kan du derudover prøve en aften med gourmetoplevelser på Restaurant Herregårdskælderen på Sønderskov, hvor lamme-forretten bliver indtaget ude i naturen.

Oplev fårehyrde med hunde
Festivalen byder ikke kun på smagen af lam, men også en lang række af forskellige oplevelser, der ikke behøver salt og peber. Hos Nørre Hedelam kan du se, hvordan hyrden og hendes hunde driver fåreflokke, og på den lange halvø, Skallingen, kan du komme med på en guidet tur, hvor der indsamles urter til aftensmaden og fortælles historier samtidigt.

Sidst men ikke mindst slår Ribe VikingeCenter dørene op for et omfattende fem dages program, hvor du blandt andet kan være med til at slagte et får, fremstille uldtøj eller lave redskaber af fåreknogler.

Lammefestivalen arrangeres af Sydvestjyske Smagsoplevelser og løber fra den 1. til den 15. juni 2013. Festivallen støttes af Den Europæiske Fond for Regionaludvikling og Syddansk Vækstforum.

Fakta:

  • Lammefestivalen indgår i Sydvestjyske Smagsoplevelser, et interessefællesskab af fødevareproducenter, restauranter og butikker i Sydvestjylland. Netværket arbejder for at fremme bevidstheden om kvalitetsfødevarer og kulinariske oplevelser Sydvestjylland.
  •  Destination Sydvestjylland er et strategisk samarbejde mellem Sydvestjysk Udviklingsforum og turismefremmeorganisationerne i Esbjerg, Fanø, Tønder og Varde kommune.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: