Svensk rock-legende med på BioFach

ØKOLOGI – Janne Schaffer, der var en af de helst store rock-guitarister i 70′erne og 80′erne, var i år med på verdens største øko-messe i Tyskland.

Janne Schaffer er øko-ambassadør og spillede på Nordic Organic. Foto: Gustav Bech

En af Sveriges allerbedste musikere, rock- og jazzguitaristen Janne Schaffer spillede på Sveriges og Finlands fælles stand på BioFach, Organic Nordic.

Janne Schaffer er kendt langt ud over Sveriges grænser og spillede i 1970′erne og 80′erne blandt andet sammen med verdensstjerner som reggae-legenden Bob Marley, den amerikanske saxofonist Stan Getz, trompetisten Dizzy Gillespie og trommeslageren Tony Williams og medvirkede i øvrigt som studiemusikere på de fleste af popgruppens ABBA’s plader.

Han har også gæstet Danmark adskillige gange, hvor han blandt har spillet sammen med trompetisten Palle Mikkelborg.

Det tavse forår
Janne Schaffer skrev som ung student i 60erne opgave om Rachel Carson og hendes banebrydende bog Det Tavse Forår og har siden været optaget af økologi og miljøspørgsmål.

I dag fungerer han som øko-ambassadør for Ekologiska Lantbrukarna og spiller ofte til foreningens arrangementer.

- Jeg er stolt af at være øko-ambassadør og vil gerne være med til at værne om miljøet. Især synes jeg, det er vigtigt at holde op med at sprøjte vores fødevarer med gift, siger Janne Schaffer, der understreger, at han naturligvis selv spiser økologisk mad.

Efter hans mening er vi nødt til at ændre levevis for ikke at ødelægge kloden og hele vores livsgrundlag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: