Ellemann: Verden er vild med dansk økologi

ØKOLOGI – Dansk økologi buldrer frem i verden, og miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen besøger onsdag verdens største økologimesse Biofach i Tyskland for at skabe mere interesse for danske økologiske fødevarer.

BioFach i Nürnberg, som er verdens største økologi-messe, slår dørene op 13. februar, Foto: Økologisk Landsforening

Verden har fået smag for danske økologiske produkter som smør, æg og mælk. Så meget, at det i dag er en milliardeksport. Fra 2016 til 2017 voksede den danske eksport af økologiske fødevareprodukter med over 20 procent, så den i 2017 var på næsten tre milliarder kroner.

Særligt er det Tyskland, Sverige og Kina, som er aftagere af danske økologiske fødevarer. Den danske eksport til disse lande udgør over to tredjedele af den samlede eksport.

Tillid til danske øko-varer
Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen vil støtte op omkring interessen for dansk økologi og deltager derfor på den internationale økologimesse Biofach i Nürnberg, som er verdens største af sin slags.

- Markedet for økologiske fødevarer vokser år for år. Både i Danmark og resten af verden er det økologiske alternativ til middagsbordet i stor stigning. Derfor er det dejligt at se, at forbrugere rundt omkring i verden har så stor tillid til dansk økologi. Jeg håber, at kunne gøre en indsats for at styrke denne tillid på Biofach, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ministeren vil ud over at deltage på Biofach også mødes med Felix Prinz zu Löwenstein, som er formand for Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft for at drøfte danske og tyske tiltag inden for økologiske fødevarer. Samtidig vil ministeren mødes med danske virksomhedsrepræsentanter for at drøfte, hvordan eksporten af økologiske fødevarer kan øges.

Danmark ligger i spidsen
Pernille Bundgård, der er markedschef for eksport i Økologisk Landsforening, peger på, at danske forbrugere er dem, der køber flest økologiske varer i verden.

- 13,3 procent af alle de varer, vi lægger i indkøbskurven, er økologiske. Vi efterspørger også økologi inden for flere og flere varegrupper, og derfor udvikler de danske virksomheder konstant nye, spændende øko-varer, og det har indkøbere fra mange lande fået øje på. Eksportpotentialet er dermed meget stort. Udstillerne på årets BioFach giver et godt billede af den bredde og innovationskraft, der kendetegner dansk økologi, siger Pernille Bundgård.

32 danske virksomheder danner i år den danske stand på Biofach.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: