Sundhedsstyrelsen tryner journalister

SVINESTREG – På tredje år er journalisterne Kjeld Hansen og Nils Mulvad anklaget af politiet for at viderebringe fortrolige oplysninger om de problematiske, resistente stafylokokker, også kaldet MRSA.

Mange svin er smittet med MRSA.. / Foto: Colourbox

Anmelderen, Sundhedsstyrelsen, har ikke handlet for at beskytte patienter. Styrelsen har fra begyndelsen afvist dialog med journalisterne og har ikke forsøgt at få oplysningerne fjernet.

Ni ud af ti slagtesvin er smittet med MRSA. Men befolkningen må stadig ikke få at vide, hvilke landbrug, der er inficerede, skriver Nils Mulvad i en ny artikel, der sammenfatter hele forløbet.

- Uacceptabelt misbrug af politiets manglende mod til at afvise en magtfuld embedsmand i Sundhedsstyrelsen – eller hvad er det, der foregår, spørger Kjeld Hansen.

Han finder det ejendommeligt, at Sundhedsstyrelsen har brugt så meget energi på at beskytte de inficerede svinefabrikker i stedet for at bremse udbredelsen af de farlige bakterier.

OrganicToday.dk har indtil nu bragt 19 artikler om den konkrete sag og om MRSA-bakterierne. Du finder dem i arkivet her:

Artikler om MRSA

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: