Stort rally for elbiler over Øresund

Deltagerne vil forsøge at sætte verdensrekord og komme i Guiness rekordbog under kategorien Største Elbilparade.

ELBILER -Den hurtigste vinder ikke nødvendigvis, når 70 elbiler i denne weekend kører rally over Øresund.

Verdens mest sparsommelige bilrally, Oresund Electric Car Rally (OECR), har i år lokket rekordmange deltagere til. I år deltager 70 elbiler og hybridbiler, og det er den hidtidige rekord.

Efter el-bilrallyet vil deltager forsøge at sætte verdensrekord og komme i Guiness rekordbog under kategorien Største Elbilparade. Rekordforsøget arrangeres af Region Hovedstaden og finder sted på Øresundsbroen søndag eftermiddag.

Konkurrencen afholdes for fjerde år i træk med det formål at fremme en fossilfri transportsektor og arbejde for en udvidet ladeinfrastruktur for elbiler i hele Øresundsregionen.

Hurtighed er ikke afgørende
Den hurtigste bil vinder ikke nødvendigvis. Det derimod den bil, som kører bedst og mest energieffektivt.

For at vinde lørdagens etape må man køre med det laveste energiforbrug. Søndagens kørsel på den svenske side består af forskellige orienterings- og præcisionsprøver.

Øresundskomiteen, der er hovedarrangør, har det langsigtede mål, at Øresundsregionen skal være Europas mest klimasmarte region i 2020.

Efter starten, der gik lørdag klokken 10:45 fra Frederiksberg Rådhus, fortsætter de mange biler via Helsingør, Helsingborg og Lund til Malmø, hvor målgangen sker søndag fra klokken 13.00.

Kommuner, virksomheder og private
OECR er en to-dages konkurrence i to lande for elbiler og plug-in hybridbiler. Rallyet er åbent for både kommuner, virksomheder og privatpersoner, og det virker tillokkende for mange beslutningstagere og politikere.

I årets rally finder man også i startfeltet eventyreren Renata Chlumska og den professionelle rallykører Tina Thörner, samt flere politikere og virksomhedsledere. Blandt Øresundskomiteens medlemmer deltager regionrådsmedlem Evan Lynnerup Olesen og Skånes regionråd Pontus Lindberg.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: