Spis din strandtur

VILD MAD – Nu er det snart sidste chance for at lege med strandkokkene i denne sommerferie. Søndag den 26. juli er kokkenes sidste dag på en af strandene i Aarhus.

Mød de rullende strandkokke på de aarhusianske strande.

De rullende Strandkokke fortæller om den spiselige strandnatur og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer.

Mandage og fredage er strandkokkene i Skæring syd for Mindelunden, tirsdage og lørdage på Ballehage, onsdage ved den Permanente og torsdage og søndage ved Moesgaard. Alle dage fra klokken 10 til 15.

Det er sommerferie, og det betyder lange dage på stranden. Her kan man solbade og tage en sig en dukkert i det klare, blågrønne vand. Men man kan også være heldig at møde strandkokkene og sammen med dem samle og spise strandens råvarer.

Måske fanger man rejer med rejehov eller finder spiselig tang.

Rejer, tang og muslinger
I hele juli måned er der forskellige aktiviteter ved de aarhusianske strande, så også dage uden sol bliver en god feriedag ved stranden.

Mens man er ved stranden, kan man klare en del af indkøbet til aftensmaden. De danske strande bugner nemlig af spiselige sager som rejer, tang, muslinger og strandurter.

De rullende Strandkokke fra Naturhistorisk Museum Aarhus og Aarhus Kommune, Smag på Aarhus turnerer rundt til strandene fra Skæring i nord til Moesgaard i syd. Med blandt andet rejehov, net og kogegrej kan du selv være med til at finde og tilberede den spiselige strandnatur.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: