Mange samler vild mad i Aarhus

VILD MAD: Naturen kan levere nogle fantastiske råvarer, og havet er et tag-selv-bord af lækre delikatesser. Blåmuslinger kan man finde ved Moesgård Strand.

- Folk begynder at få øjnene op for, at naturen kan levere nogle fantastiske råvarer, og at der er noget socialt og hyggeligt i at gå ud og finde tingene selv, fortæller biolog Lars Brøndum, Naturhistorisk Museum i Aarhus. Foto: Ulla Skovsbøl

Havet er et tag-selv-bord af mad og lækre delikatesser, og hvis man ved, hvor man skal lede, kan man samle en stor del af sin mad ude i naturen helt kvit og frit.

- Mange aarhusianere samler blåmuslinger, svampe, bær og andre former for vild mad, man kan finde i naturen, men hvor mange, det helt konkret drejer sig om, er svært at give et bud på, siger Lars Brøndum, naturformidler og biolog fra Naturhistorisk Museum.

Han var i samarbejde med Smag på Aarhus i påsken med til at arrangere en jagt efter blåmuslinger ved Moesgård Strand i Aarhus Bugt.

Inden for de sidste par år har Lars Brøndum bemærket en ny og hastigt stigende interesse for selvforsyning og vild mad. Det er blandt andet tv-programmer som Bonderøven og Nak og Æd, der er med til at stimulere interessen, vurderer han.

Mange aarhusianere samler blåmuslinger, svampe, bær og andre former for vild mad, man kan finde i naturen. Foto: Ulla Skovsbøl

Naturens råvarer
- Folk begynder at få øjnene op for, at naturen kan levere nogle fantastiske råvarer, og at der er noget socialt og hyggeligt i at gå ud og finde tingene selv. Vi ser det for eksempel, når vi laver svampeture. Hvor vi før var en lille flok på 10-20 mennesker, nåede vi i efteråret helt op på 200 mennesker, der gerne ville med på svampetur, fortæller Lars Brøndum.

Aarhus vil i de kommende år lægge sig i selen for at blive en spiselig by. I hvert fald når det gælder vild mad.

- Der skal være større mulighed for at plante, så og plukke inde i byen. Urban Farming bliver den nye del af selvforsyningen, hvor man kan gå ned i byens parker og plukke æbler eller få lov til at så sine egne grønsager i et bed i Vennelystparken, hvis man bor i nærheden, forudser Lars Brøndum.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: