Rullende strandkokke byder på mad i Aahus

VILD MAD – Fra mandag 6. juli er der hver dag strandkokke på en af strandene omkring Aarhus. Strandkokkene fortæller om den spiselige strandnatur og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer.

De danske strande bugner af spiselige sager som rejer, tang, muslinger og strandurter.

Det er sommerferie, og for mange betyder det, at både weekender og feriedage bliver tilbragt ved stranden. Her kan man solbade og tage en sig en dukkert i det klare, blågrønne vand.

I hele juli måned er der forskellige aktiviteter ved de aarhusianske strande, så også dage uden sol bliver en god feriedag ved stranden.

Mens man er ved stranden, kan man klare en del af indkøbet til aftensmaden. De danske strande bugner nemlig af spiselige sager som rejer, tang, muslinger og strandurter.

Spis i vandkanten
De rullende Strandkokke fra Naturhistorisk Museum Aarhus turnerer rundt til strandene fra Skæring i nord til Moesgaard i syd. Med blandt andet rejehov, net og kogegrej kan du selv være med til at finde og tilberede den spiselige strandnatur.

Det er Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum Aarhus, der byder på spiselige naturoplevelser i vandkanten.

Mandage og fredage er strandkokkene i Skæring, tirsdage og lørdage på Ballehage, onsdage ved den Permanente og torsdage og søndage ved Moesgaard. Alle dage  fra klokken 10 til 15.

Onsdag 8. juli i tidsrummet kl. 10.30-13.00 er naturformidler Bjarne Golles også ved den Permanente med arrangementet »Et hav fuld af liv«. Her fortæller han om krible-krable livet på stranden. Du finder blandt andet ud af, hvordan man ser forskel på en han- og hunkrabbe, og om man kan stikke sig på en nålefisk.

De rullende Strandkokke

Hvor og hvornår: Hver dag kl. 10.00-15.00 i perioden 6.-27. juli.
Mandage og fredage: Skæring strand
Tirsdage og lørdage: Ballehage strand
Onsdage: Stranden ved den Permanente
Torsdage og søndage: Moesgaard strand

Pris og tilmelding: Aktiviteten er gratis, og der er ingen tilmelding.

Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus og Smag på Aarhus

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: