Find muslinger, snegle og tang fra Aarhus Bugten

AARHUS – Tag med på en hyggelig tur til Skæring Strand i morgen lørdag 6. februar. Smag på Aarhus inviterer alle interesserede til at samle muslinger, snegle, tang og andet godt fra stranden. Deltagerne tilbereder bagefter sammen fangsten over bål og nyder lækre frisklavede smagsprøver.

I december var der stor interesse for at samle føde i havet, og lørdag den 6. februar er der en chance igen. Foto: Jens Ogstrup

Aarhus er en kystby, og havet er et rent tag-selv-bord af mad og delikatesser, når bare man ved, hvad man skal kigge efter, og hvordan man tilbereder fangsten.

- Vi tager en tur rundt med waders, net og spader ved det lavvandede område ved Skæring Strand for at finde muslinger, snegle og andre delikatesser. Ikke alle her i Danmark betragter strandens snegle og muslinger som spiselige, men meget af det, man kan finde ved strandene, indgår i det store kulinariske køkken i udlandet. Og når man ved, hvor man skal lede, kan det hentes kvit og frit ved kysterne her i Aarhus, fortæller arrangørerne.

Naturformidler og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum Aarhus fortæller undervejs.

Du kan selv være med til at lave en lækker smagsprøve under kyndig vejledning og med tips fra en rutineret fiskekok fra restauranten Klassisk fisk og Smag på Aarhus’ måltids-snedker, Ursula Meander Bjerggaard. Vi laver et pop-up køkken på stranden med bål og grill, og her kan man lære mere om tilberedning af småkravlet og urterne, lige som der bliver smagsprøver på de forskellige fangster.

Så mød op klokken 13.00 i varmt tøj og gummistøvler og eventuelt waders og vær med til at udforske livet i vinterhavet og ved stranden.

Praktiske informationer:

  • Tur: Muslinger og snegle i havet
  • Tid: Lørdag d. 6. februar kl. 13 – arrangementet varer ca. 3 timer
  • Sted: Skæring Strand – Vi mødes ved P-pladsen Havbakkevej.
  • Arrangør: Naturhistorisk Museum Aarhus & Smag på Aarhus, Aarhus Kommune. Smag på
  • Turleder: Biolog Lars Brøndum, tlf 23 36 16 62
  • Pris og tilmelding: Turen er gratis, og der er ingen tilmelding.
  • Husk: Gummistøver (gerne waders), varmt tøj og en spand til fangsten. Tag evt. noget varmt at drikke og et tæppe med.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: