Spillesteder i Aarhus omstiller til økologi

ØKOLOGI – Økologisk øl og spiritus i baren, bistader og solceller på taget. Spillestederne Atlas og VoxHall i Aarhus går i gang med en gennemgribende grøn omstilling.

Atlas og Voxhall vil servere økologisk økologisk øl, vin og spiritus i baren. Foto: BioFach

Solceller og bistader på taget og økologiske varer er nogle af hovedingredienserne i en gennemgribende og miljøbevidste omlægning, som Atlas og VoxHalls kontor-ansatte og frivillige i fællesskab er gået i gang med.

- Baggrunden er ganske enkelt, at vi på Atlas og VoxHall har en holdning til vores eget virke, men også til vores omverden, siger musikchef Tom Fjederholt til Globalnyt.dk.

- Vi vil udvikle nye afsæt for spillestedsdriften og stille krav til vores samarbejdspartnere, som vi ønsker at påvirke i en grøn retning. Bæredygtighed er et mangefacetteret koncept også i denne kontekst og handler ikke kun om den traditionelle økologi, men også om vores konkrete virke på musikscenen – det handler samlet set om, hvordan vi former og fremelsker morgendagens stjerner, forklarer musikchefen.

Baren bliver økologisk
Atlas og VoxHall har i forbindelse med projektet fået installeret solceller og et bistade på taget, og de to spillesteder køber nu også økologisk i så vidt omfang som overhovedet muligt.

Dels forsynes de gæstende musikere så vidt muligt med økologiske varer, dels har sortimentet i barerne fået en økologisk overhaling, der betyder, at de fleste sprut-varianter nu kun fås i økologiske udgaver, oplyser Globalnyt.dk.

Atlas åbnede første gang dørene for publikum i august 2010. Spillestedet præsenterer både jazz, rock og world, mens Voxhall, som åbnede i 1999 koncentrerer sig om rock, heavy, hip hop og elektronisk musik.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: