Andelsgårde.dk vil købe landbruget bid for bid

LANDBRUG – Torsdag inviterer Andelsgårde.dk til orienterende møde i Dome of Visions på Aarhus Havn.

Initiativtagerne vil fortælle om idéerne bag deres projekt om at købe landbruget fri bid for bid.

Af Henrik Platz, musiker og sangskriver

Torsdag går det løs med en præsentation af Andelsgaarde.dk for Århus og omegn. Det sker i Dome of Visions på havnen i Aaarhus.

Jeg synes, at det er et spændende projekt, som vil købe landbruget fri og gøre det økologisk. Andelsgaarde supplerer Samsø Økologisk og Jordbrugsfonden, som Økologisk Landsforening og Danmarks Naturfredningsforening har etableret.

I Andelsgaarde.dk kan alle være med til at investere, fordi der ikke skal lægges mange penge på én gang, men spares op med 150 kr. om måneden for hvert medlem til køb af en gård.

Sådan lyder visionen i få ord:

»Vi vil starte en ny folkebevægelse. Vi køber landet tilbage i fællesskab, omlægger jorden bæredygtigt og pakker gårdene ind i klimaskærm. Vi ser det som fremtidens børneopsparing, hvor vi sikrer vores børn og børnebørn, et bedre klima, større biodiversitet og sunde fødevarer.«

Sociolog Rasmus Willig og arkitekt Kristoffer Tejlgaard vil fortælle om deres tanker bag foreningen, og om behovet for i fællesskab at gå nye veje med Danmarks landbrugsarealer. Der vil være mulighed for at stille et hav af spørgsmål.

Mange bække små gør en stor å! Kom og vær med torsdag og hør mere om projektet!

Tid og sted
Torsdag, 26. april 2018, klokken 17:00 – 19:30
Inge Lehmanns Gade, Pier 2, Aarhus Havn, 8000 Aarhus

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: