Mange nye økologiske spisesteder i Aarhus

ØKOLOGI – Region Midtjylland med Aarhus i spidsen har over 500 økologiske restauranter, kantiner og storkøkkener med økologi på menukortet.

Over 20 restauranter, cafeer og hoteller i Aarhus har økologi på menukortet. Hertil kommer flere hundrede økologiske kantiner og storkøkkener. Foto: Fødevarestyrelsen

Med Aarhus i spidsen runder Region Midtjylland en økologisk milepæl. Midtjyderne kan nu skilte med mere end 500 økologiske spisesteder, der har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

Alene i år er 100 nye kommet til.

De større byer i regionen har fået flest nye restauranter, der bruger økologiske råvarer. I Aarhus kan man er der nu flere end 20 økologiske restauranter, cafeer og hoteller. Hertil kommer flere hundrede økologiske kantiner og storkøkkener.

Det er dog ikke kun i Aarhus, at økologien er kommet på menukortet. Også i Silkeborg er der nu ca. 50 økologiske spisemærker, fordelt på byens køkkener.

Vindmøller og øko-frokost
Generelt skal der ikke ledes længe i Midtjylland for at finde økologiske madtilbud.

Hvad end det er i øst, hvor Efterskolen Helle kaster øko-glans over spidsen af Djursland med et flot spisemærke i bronze, eller på vestkysten hvor medarbejderne hos Vestas i Ringkøbing kan tage en pause fra at bygge verdens største vindmøller og nyde frokosten i deres øko-sølvmærkede kantine.

Køkkenerne har fingeren på pulsen
I Danmark er der i øjeblikket mere end 2.200 køkkener med Det Økologiske Spisemærke.

De mange mærker er et synligt bevis på de professionelle køkkener i Danmark tager økologien seriøst, og de viser samtidig, at de har fingeren på pulsen. Ifølge Fødevarestyrelsen svarer 78 procent af danskerne nemlig, at de gerne vil vælge økologi, når de spiser uden for hjemmet.

2016 blev året for økologisk rekord i detailhandlen, hvor 9,6 procent af vores fødevareindkøb var økologiske. Dette blev efterfulgt af endnu en rekord for økologisk indkøb i foodservice på 9,2 procent.

Begge tal repræsenterer en tocifret stigning i forhold til året før.

- Hos Fødevarestyrelsen ønsker vi alle ca. 1.3 millioner midtjyder tillykke med det flotte resultat og glæder os til at se endnu mere økologi i fremtiden, skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det Økologiske Danmarkskort
Du kan finde det nærmeste økologiske spisested via dette link.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: