Sommerferie på cykel

CYKELFERIE – Masser af nye cykelruter over hele landet skal få os til at springe på cyklen i sommerferien. Miljøministeren lokker med nye gratis cykeloplevelser og mere end 200 digital guides, så man kan finde rundt.

Nye cykelruter overalt i landet, digitale guides og gratis teltning skal få os op på cyklen i sommerferien.

Aldrig før har der været så mange tilbud til cyklisterne i sommerlandet som i år. Hundredevis af kilometer skovveje, store nationale cykelruter, landets bedste mountainbikeruter og masser af gratis overnatningsmuligheder.

Derfor vil miljøminister Kirsten Brosbøl gerne have så mange af os som muligt op på de tohjulede.

- Der er ikke tilfældigt, at vi gør en særlig indsats for at gøre naturen cykelvenlig. Cykelture giver store oplevelser, fordi vi kommer tættere på naturen og længere væk fra parkeringspladserne. Samtidig er det en sund måde at bruge sin ferie på. Jeg vil gerne slå et slag for et par feriedage i sadlen og gerne i Danmark, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

På Miljøministeriets arealer er der masser af nyheder til ferien i hele landet. Det gælder alt fra nye mountainbikeruter og nyanlagte cykleruter til muligheden for at komme afsted på hederne på lejede cykler.

Ny rute gennem nationalparken i Thy
I Thy er der kommet nye ruter gennem nationalparken og en ny rute hele vejen langs Agger Tange. På Rømø er der kommet en 29 kilometer lang rute til kommandørgårdene. Cykelruten mellem København og Berlin går via Møns Klint, der er en ny cykelrute langs Københavns Vestvold, og i Sønderjylland er Kelstrup mountainbike rute nu mere end otte kilometer lang.

I alt har Miljøministeriet nu mere end 50 mountainbikeruter. Heraf er 10 særligt gode og indgår i De 10 Spir, hvor man kan komme i Hall of Fame, hvis man kører alle 10 ruter. Der er indtil nu kommet 27 i Hall of Fame.

Gratis at ligge i telt
159 af ministeriets naturområder er åbne for fri og gratis teltning, og dertil kommer et væld af sheltere og overnatningspladser, der ligger, så de kan bruges som overnatning på cykelturen.

Naturstyrelsen har lanceret mere end 200 digitale guides til naturområder i hele landet, der fortæller om naturen, historien og mulighederne for at opleve i det fri, så man både kan finde sig til rette, hvis man kun vil cykle på flade, nedlagte jernbanestrækninger, og hvis man kun vil kaste sig ud over stejle mountainbikeruter.

www.udinaturen.dk kan man se alle de forskellige friluftstilbud, der er tilgængelige i hele landet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: