Nu kan du finde vej på cyklen med Krak

FERIE – Ny app med rutevejledning og mere end 10.000 kilometer cykelstier gør det lettere at planlægge feriens cykelture.

Man kan finde mere end 10.000 kilometer naturskønne cykelruter på ny app fra Krak. Foto: Cyklistforbundet

Mere end 10.000 kilometer naturskønne cykelruter, ingen høje bjerge og et væld af muligheder for at opleve og sanse den danske sommer.

Det gør en tur på den tohjulede til en oplagt sommeraktivitet. Og uanset om du skal på en decideret cykelferie eller blot ud at trille en tur, mens det er godt vejr, så kan det både blive nemmere og sjovere. Nu er Krak nemlig klar med nye cykelruter, så du kan planlægge turen på Krak.dk og i en helt ny app, du har med i din iPhone eller smartphone.

- Vi har igennem længere tid arbejdet på at få cykelstier med i vores kort, og nu er de tilgængelige på Krak.dk og i vores app. Dermed kan vi nu også tilbyde rutevejledning til de mange cykelglade danskere, siger Kristoffer Apollo, kommunikationschef i Eniro Danmark, der står bag Krak, som er Danmarks største lokale søgetjeneste.

Ifølge ham har tanken været at gøre det nemt for cyklister at finde vej og ikke mindst blive inspireret til at opdage nye cykelruter ved hjælp af Krak.

Fokus på komfort, oplevelser og sikkerhed
I opgraderingen af Kraks kort med cykelstier er der lagt vægt på, at ruterne så vidt muligt holder sig til cykelstier:

- I udviklingen af cykelkortene har vi fokus på, at cykelturene både er behagelige og sikre. Det betyder, at vi har prioriteret, at selvstændige cykelstier foretrækkes frem for veje, hvor der både kører cykler og biler. Det vil i nogle tilfælde betyde, at der kan findes ruter, der både er hurtigere og kortere, men de vil ikke blive valgt som den primære rute, forklarer Kristoffer Apollo.

Om Kraks cykelruter
De nye cykelruter er tilgængelige i ruteplanlæggeren på Krak.dk og på Kraks app, som kan downloades i iTunes og Google Play.

Cykelhastigheden er med få undtagelser sat til 20 kilometer i timen. Køretiderne er derfor vejledende.

Ruteplanerne tager højde for ensretninger, hvilket betyder, at det som udgangspunkt ikke er muligt at cykle mod ensretningen.

For at få de hurtigste ruter, betyder det, at man nogle gang skal trække cyklen gennem gågader, hvor lokal skiltning naturligvis altid skal følges.

Krak har lanceret en ny app med tips og masser af cykelruter.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: