Smittefare lukker for besøg i svinestalde

Efter sundhedsministerens udmelding lukker landbruget for besøg i alle svinestalde.

MRSA – Landbrug og Fødevarer stopper midlertidigt alle besøg i svinebesætninger indtil en ny risikovurdering er klar.

Landbrug og Fødevarer bliver nu presset til midlertidigt at lukke for besøg i landets svinestalde.

Det sker som konsekvens af, at sundhedsminister Nick Hækkerup (S) onsdag meldte ud, at det er slut med at modtage skoleklasser og andre besøgende på landbrug, hvor der er påvist smitte me

d MRSA-bakterien, der er immun overfor almindelig penicillin.

- Efter ministerens udmelding har vi taget skridtet fuldt ud og lukket for besøg i alle svinestalde. Lukningen er midlertidig indtil der foreligger en ny risikovurdering, siger kommunikationsdirektør i landbrug og Fødevarer Leif Nielsen til Ritzau.

Ny risikovurdering
Kommunikationsdirektøren oplyser, at det er Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen, der i samarbejde udarbejder den nye risikovurdering.

- Myndighederne vil screene omkring 200 svinebesætninger for at få et overblik over, hvor udbredt MRSA kan være i besætningerne. Myndighederne har meldt ud, at de regner med, at det kan være i halvdelen af besætningerne, siger Leif Nielsen.

Den midlertidige totale lukning af svinebesætninger vil gå ud over landbrugets Åbent Landbrug-dag den 21. september, men der vil være mange andre landbrug med dyr, der byder interesserede indenfor – bare ikke i svinestalde.

- Det betyder ikke, at man ikke kan besøge en gård og se andre dyr. Det bliver bare ikke en gård med grise. Det skal være en glad begivenhed at tage på gårdbesøg, og gæsterne skal ikke gå og frygte at blive smittet med en multiresistent bakterie, siger Leif Nielsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: