Slut med at skyde omstrejfende hunde

NATUR – Det skal ikke længere være lovligt at skyde omstrejfende hunde, og reglerne for hunde, der skambider andre hunde, skal revurderes. Det er nogle af elementerne i en ny hundepakke fra fødevareminister Mette Gjerskov.

Det skal være forbudt at skyde omstrejfende hunde.

Mette Gjerskov foreslår at ændre mark- og vejfredsloven. Det skal ske ved at ændre den eksisterende regel om, at man må skyde omstrejfende hunde, og at alle regler om hunde samles i en særlig lov om hunde.

- Jeg synes ikke, det er en holdbar løsning at give borgerne, at de kan skyde en hund, der strejfer, uden at den skader andre dyr eller mennesker, siger ministeren.

- Derfor bør denne mulighed for selvtægt slettes af lovgivningen. Den slags sager skal henvises til politiet. Samtidig vil jeg forenkle reglerne og samle de fleste bestemmelser om hunde i én lov, siger Mette Gjerskov.

Hunde der bider
Hundelovens forbud mod bestemte hunderacer skal evalueres, og håndteringen af skambid skal ændres.

- Der er behov for en evaluering både af forbuddet mod bestemte hunderacer og af håndteringen af hunde, der bider. Hundeloven har gjort mange mennesker utrygge. Jeg vil gerne genskabe trygheden og tage hensyn til både dyrenes velfærd, til hundeejerne og til de mennesker, der er bange for hunde. Derfor har jeg nu tilrettelagt en proces, hvor vi både inddrager interessenterne og sikrer en faglig evaluering, inden jeg sender lovændringer i Folketinget. Jeg begynder på onsdag, hvor jeg har inviteret en lang række interessenter til et møde i ministeriet, fortæller Mette Gjerskov.

Fødevareministeriet vil gennemføre et servicetjek af en række forhold vedrørende hunde, herunder bestemmelser i relation til hundekenneler, fyrværkeriloven og registrering af hunde. Ministeriet vil også styrke oplysningen til borgerne om valg af hunderace og om ansvaret med at passe hunde.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: