91 hunde blev reddet fra vanrøgt

KÆLEDYR – Et år efter, at 91 hunde blev reddet fra vanrøgt på en gård på Midtsjælland, har næsten alle hundene og deres hvalpe i dag nye, gode hjem overalt i landet.

Silje er en af de 91 hunde, der blev reddet fra vanrøgt. Den er i dag faldet godt til hos Else Alstrup Sødering i Fjenneslev på Midtsjælland. Foto: Carsten Snejbjerg/Dyrenes Beskyttelse

I går var det præcis et år siden, 91 misrøgtede og snavsede hunde blev reddet fra vanrøgt og bragt til Dyrenes Beskyttelses internater fra en gård på Sydsjælland. Den største hundesag i organisationens historie.

63 blev bragt ind på Roskilde Internat, og 28 blev kørt videre til Fyns Internat. Seks hunde måtte aflives, og en døde senere af lungebetændelse.

Torsdag 7. maj 2015 skrev Roskilde Internat i internatets dagbog:

»Uanset hvad de laver, er hundene bare utrolig glade, nærmest som om de er taknemmelige. Nu begynder vi at kunne skelne deres forskellige personligheder og se, hvem der er chefen i gruppen, og hvem der er mere underdanige. Vi ser også, hvor lidt de faktisk har oplevet i deres liv.«

De mishandlede hunde havde infektioner og rådne tænder og stort set alle hundene led af muskelatrofi (manglende muskler), fordi de havde været indespærret under trange kår og ikke haft mulighed for at bruge deres muskler ordentligt.

Silje var en af de hunde, der måtte have pelsen barberet af, fordi den var filtret helt ind i størknet afføring. Foto: Sofie Sidelmann Yderstræde/Dyrenes Beskyttelse

Langt de fleste blev behandlet for øreinfektioner, øjenbetændelse, luftvejsinfektioner og/eller tandproblemer som paradentose, tandsten, rådne tænder og knækkede tænder.

Omtrent halvdelen måtte have pelsen barberet af, da de var filtret helt ind i størknet afføring. Alle hunde fik loppekur, ormekur og vaccinationer.

Faldet godt til
Tre af hundene var drægtige og fik tilsammen 17 hvalpe.

Inklusive hvalpene, der blev født på internaterne, har i alt 100 hunde i dag fået nye hjem overalt i landet. En af dem er Silje, som er faldet godt til hos Else Alstrup Sødering i Fjenneslev på Midtsjælland.

- Da jeg første gang så Silje på Roskilde Internat, havde hun fået al pelsen barberet af, og jeg tænkte, det der bliver da aldrig en hund. Jeg kan huske, at hun var meget forsigtig, men også meget kærlig, fortæller hun.

Silje var en af de hunde, der blev fundet indespærret i en garage, helt sølet til i afføring.

- Hun er i dag rolig og god ved alle, hun vil gerne være tæt på, når der kommer gæster, og hun er glad for andre hunde – hun elsker, når min datter kommer på besøg med sine to broholmere. Jeg tror ikke, man kan få en bedre hund end hende, og jeg er meget, meget glad for hende.

En sidste hund bliver stadig passet på Roskilde Internat og søger lige nu den helt rette familie, oplyser Dyrenes Beskyttelse.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: