Skrot din gamle dieselbil og få 5.000 i skrotpræmie

MILJØ – En dieselbil fra 2006 udleder i gennemsnit cirka fire gange mere sundhedsskadeligt NOx og væsentligt flere farlige partikler end helt nye dieselbiler.

Fra 1. februar 2019 er skrotpræmien fordoblet til 5.000 kroner for dieselbiler, der er indregistreret før 1. januar 2006. Foto: Colourbox

Gamle dieselbiler, der er mere end 10-12 år gamle,  forpester luften og er nogle af de største udledere af de sundhedsfarlige NOx-gasser og skadelige partikler.

Derfor er Miljøstyrelsen nu klar med en klækkelig belønning til de bilejere, der vil trille deres miljøskadelige biler de sidste kilometer hen til en autoophugger.

Miljøstyrelsen har 100 millioner kroner at gøre godt med og er dermed i stand til at fordoble skrotpræmien for gamle dieselbiler fra 2.200 kroner til 5.000 kroner.

Ordningen gælder kun dieselbiler, som er indregistreret første gang før 1. januar 2006. Den eksisterende skrotningsordning, der gælder for alle biler, giver en skrotpræmie på 2.200 kroner, oplyser Miljøstyrelsen.

Ophuggeren udleverer attest
Har du en dieselbil, som opfylder kravene, og som du ønsker at skrotte, skal du aflevere den hos en godkendt autoophugger.

Hos ophuggeren udfyldes en diesel-attest sammen med den normale skrotningsattest, og begge attester sendes derefter samlet til Miljøordning for biler.

FAKTA om dieselskrot

  • En dieselbil fra før 2006 udleder i gennemsnit cirka fire gange mere NOx og væsentlig flere partikler end en ny dieselbil. Der er cirka 150.000 dieselbiler fra før 2006 i Danmark.
  • Der er cirka 1,2 millioner registrerede dieselbiler i Danmark.
  • Vejtrafikken udgør cirka 30 procent af NOx-udledningen i Danmark og cirka 10 procent af partikelforureningen. I en trafikeret gade er vejtrafikken typisk den dominerende kilde til luftforurening – særligt i myldretiden.

Kilde: Miljøstyrelsen

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: