Signe Wenneberg i Frilands bestyrelse

NAVNE – Forfatter, debattør og aktivist er nyt bestyrelsesmedlem i den største aktør på det europæiske øko-kødmarked.

Signe Wenneberg glæder sig til at være med i maskinrummet hos Friland. Foto: Ditte Isager

Signe Wenneberg, der er forfatter og aktivist med stærke meninger om dyrevelfærd, økologi og bæredygtighed, er valgt ind i bestyrelsen hos Friland, der sælger kød fra frilandsgrise, økologiske grise og kødkvæg.

- Vi har valgt Signe Wenneberg, fordi vi mener, hun besidder nogle væsentlige kompetencer, som kan bidrage i vores forretningsudvikling, siger bestyrelsesformand i Friland, Peter Fallesen Ravn.

- I bestyrelsen har vi dækket både landmandsdelen og forretningsdelen rigtig godt af, men med Signe Wenneberg får vi en person, der repræsenterer forbrugerne og deres synspunkter. Signes tilgang til kvalitet og bæredygtighed er et aktiv – ikke kun internt ved bestyrelsesbordet, men også eksternt ude i verden, hvor hun kan være en stærk ambassadør for Friland og vores produkter, siger formanden.

Friland er et datterselskab under slagterigiganten Danish Crown og sælger økologisk kød fra grise og kvæg, og kød fra andre dyr på friland. Selskabet er i dag Europas største udbyder af økologisk kød.

Modigt af Friland
Signe Wenneberg glæder sig til sin nye opgave og til at være med helt inde i maskinrummet.

- Jeg synes, det er modigt af Friland, at række ud efter en debattør som mig, siger hun.

- Jeg har den holdning, at vi enten kan masseproducere os til døde – eller også kan vi satse mere på økologi, frie dyr og vores fantastiske historie som et lille land, der kan producere fødevarer af høj kvalitet. Det harmonerer med Friland, og jeg glæder mig meget til at arbejde sammen med resten af bestyrelsen og til at være med til udviklingsarbejdet helt inde fra maskinrummet, siger hun.

Signe Wenneberg er 48 år og uddannet retoriker fra Københavns Universitet. Hun har arbejdet som journalist og har skrevet en lang række bøger. Mange vil også kende hende som foredragsholder fast klummeskriver på netavisen Huffington Post.

Signe Wenneberg har sit eget kommunikationsfirma Wenneberg & co., der rådgiver om strategisk kommunikation, bæredygtighed og forbrugertendenser. Hun er med i bestyrelsen for Etisk Råd og er desuden kreativ redaktør og medstifter af netmediet www.pov.international.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: