Danish Crown er nu »Kongelig Hofleverandør«

MAD – Den danske slagterigigant Danish Crown har fået tilladelse fra kongehuset til at anvende prædikatet »Kongelig Hofleverandør«. Koncernen er verdens største eksportør af svinekød og Europas største producent af svinekød.

Jais Valeur er topchef i Danish Crown, som er verdens største eksportør af svinekød. Pressefoto

Kære Jais Valeur,

»Med henvisning til Deres ansøgning skal Hofmarskallatet hermed meddele, at Hendes Majestæt Dronningen har givet sin tilladelse til, at Danish Crown A/S må kalde sig »Kongelig Hofleverandør«.

Efter en længere ansøgnings- og behandlingsproces er Danish Crown nu blevet godkendt til at kunne bruge det historiske og prestigefyldte prædikat, oplyser den danske slagterigigant. Det skete traditionen tro på Dronning Margrethes fødselsdag 16. april.

- Det var en glædelig overraskelse at vågne op til. Vi leverer en række produkter til hoffet og har faktisk gjort det gennem mange år. Derfor havde jeg også på fornemmelsen, at vi ville modtaget udnævnelsen i dag, siger Jais Valeur, Group CEO, som fik meddelelsen i mandags på majestætens fødselsdag.

Kongekronen i ryggen på nye markeder
Men mærket er mere end blot et flot grafisk udtryk på brevpapiret.

- Der er ingen tvivl om, at den kongelige krone har stor betydning for os som koncern. Specielt når vi går ind på nye markeder. I Kina er det f.eks. en stor fordel at have kongekronen i ryggen, og det afføder høj anerkendelse og respekt, siger Jais Valeur.

Med udnævnelsen har Danish Crown ret til at bruge prædikatet i de kommende fem år, hvorefter man kan anmode om en vurdering af, hvorvidt man stadig overholder betingelserne og kan få forlænget godkendelsen med yderligere fem år. Denne forlængelse afhænger af, om Hoffet fortsat køber kød fra Danish Crown.

Danish Crown gør dermed Tulip Food Company selskab. Selskabet været Kongelig Hofleverandør siden 1966.

Danish Crown oplyser ikke, om tilladelsen fra Kongehuset også omfatter økologisk kød og kød fra frilandsgrise. Danish Crown ejer Friland A/S, der er Europas største leverandør af økologisk svinekød og kød fra frilandsgrise.

Danish Crown solgte i 2016/2017 svine- og oksekød i 130 lande og omsatte for 62 milliarder kroner. Foto: www.gudmann.com

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: