Sig ja til hinanden i en luftballon

NATUR: Varde Kommune er klar til at vie brudepar svævende i en luftballon over Nationalpark Vadehavet, Filsø eller andre naturperler som Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk.

Har du lyst til at sige ja til din udkårne svævende i en luftballon med udsigt over Blåvandshuk, er Varde Kommune med på idéen.

Har du lyst til at sige ja til din udkårne, svævende for vinden 300 meter over Nationalpark Vadehavet eller den naturskønne Filsø, så er det nu muligt i Varde Kommune.

Kommunen vil nemlig gerne gøre det attraktivt at blive viet i naturen. Derfor forbereder Varde sig også på at rådgive kommende brudepar, der måtte have særprægede eller vovede ønsker til tid og sted for deres bryllup.

For to år siden sagde landets biskopper og kirkeministeren ja til, at vielser ikke nødvendigvis skal foregå foran alteret, men også kan ske under åben himmel i Guds fri natur.

Borgerservice i Varde Kommune er med på den værste og er klar med en hjælpende hånd til par, der drømmer om at udveksle ægteskabsløftet med sand mellem tæerne eller i skoven med fuglekvidder om ørerne.

I princippet ingen grænser
- I princippet er der ingen grænser for, hvor en vielse kan foregå, fortæller borgerservicechef Helle Marquertsen og oplyser, at Borgerservice i Varde Kommune har udarbejdet en liste til inspiration over steder i naturen, hvor ceremonien kan foregå.

På listen er blandt andet den idylliske Arnbjerg Parken, den genoprettede Filsø, samt Danmarks vestligste punkt, Blåvandshuk. Chefen for Borgerservice foreslår også, at de særligt hundeglade kan tage Buller og Molly med og afholde vielsen i hundeskoven i Varde.

Bryllup i en luftballon
Hvis brudeparrene ønsker at udfordre elementerne, og brylluppet skal foregå under helt unikke rammer, så er det også muligt. Til lands, til vands og i luften.

Det er således kun fantasien, der sætter grænser for, om giftemålet skal indgås iført gummistøvler på en mark, på hesteryg i let trav over engen eller med sug i maven over nationalparken i en luftballon.

Borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl, håber, at mange borgere og turister har lyst til at kombinere deres bryllup med en stor naturoplevelse:

- Jeg er sikker på, at både par, der skal vies og deres bryllupsgæster, vil være tiltrukket af vores enestående natur, siger borgmesteren, der ser for sig, at mange for eksempel vil være fascineret af fortællingen om at blive viet ved Danmarks vestligste punkt, Blåvand Fyr.

Fra toppen af det 39-meter høje fyr er der nemlig en formidabel udsigt over Vesterhavet.

Fakta om bryllup i naturen i Varde Kommune

  • For danske par er det gratis at blive viet i naturen. Uden for almindelig arbejdstid og efter klokken 12 om lørdagen er prisen kr. 1.000, hvilket inkluderer aflønning af giftefoged. For udenlandske par er prisen kr. 1.500,-. Prisen inkluderer ikke aktiviteter i forbindelse med vielserne.
  • Hos Pro Varde, der arbejder for kultur og turisme i Varde Kommune, er man også klar med information til brudeparrene. For eksempel med tilbud til spisearrangementer og overnatning, så der på den måde skabes sammenhæng mellem ceremoni, fest og ophold.

FAKTA om naturen i Varde Kommune

  • Vadehavsområdet, hvoraf en del ligger i Varde Kommune, er netop udnævnt af UNESCO til Verdens Naturarv.
  • Nationalpark Vadehavet, indviet i 2010. En del af Varde Kommune ligger i nationalparken.
  • Naturpark Vesterhavet er et stort naturområde i Varde Kommune langs den jyske vestkyst.
  • Varde Kommune er udnævnt til Årets Cykelkommune 2014, kommunen har 140 kilometer cykelsti igennem smukke naturområder.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: