Kina vil opføre gigantisk nationalpark

NATUR – En kommende kinesisk nationalpark tæt på den russiske grænse skal være hjemsted for den sibiriske tiger og være med til at beskytte og styrke biodiversiteten i den nordlige tempererede zone.

Amurleoparden og den sibiriske tiger har været i overhængende fare for at uddø. Foto: CC BY flickr ~~Tone~~

Kina har planer om at etablere en nationalpark, der skal være 60 procent større end Yellowstone Nationalpark, som er den første nationalpark, der blev etableret i USA for næsten 150 år siden.

Nationalparken skal placeres tæt på den russiske grænse i den nordøstlige del af Kina og skal være hjemsted for truede dyrearter som den sibiriske tiger og amurleoparden.

Den voldsomme skovhugst i 1950′erne og de næste årtier frem var med til at ødelægge økosystemerne og udrydde bestanden af vilde dyr i området, og i 1998 var der under ti sibiriske tigre tilbage i området.

Forbud mod skovhugst
I april 2015 indførte den kinesiske regeringen et forbud mod fortsat skovhugst, og siden er det gået fremad for bestanden af de udryddelsestruede tigre og leoparder.

En WWF-ekspert siger til det kinesiske pressebureau Xinhua, at den planlagte nationalpark ikke kun er vigtig for, at de truede dyr kan overleve, men også fordi en nationalpark kan være med til at beskytte biodiversiteten i den nordlige tempererede zone.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: