»Regeringen er meget optaget af at beskytte bierne«

LANDBRUG – Regeringen er meget optaget af at beskytte bierne. Derfor stemte Danmark imod et forbud og ville fortsat tillade brugen af »neonikotinoider«.

Esben Lunde Larsen: Regeringen er meget optaget af at beskytte bierne. Foto: Claus Bjørn

- Regeringen er meget optaget af at beskytte bierne og fremme deres positive bestøver-bidrag. Derfor er vi med i den internationale polinator-alliance, og derfor giver det bedst mening at tillade bejdsning af frø for at mindske sprøjtning.

Esben Lunde Larsen har netop modtaget Kommandørkorset, som han viser frem på facebook.

Sådan skriver miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, som stemte imod, da EU fredag efter lang tids tøven med stort flertal forbød brugen af de omstridte »neonikotinoider«, som ifølge en videnskabelig udredning skader bierne.

Vil føre til mere sprøjtegift
Kun Danmark Tjekkiet og Rumænien stemte imod et forbud med de kemiske midler, og det beklager miljø- og fødevareministeren på sin facebook-profil.

- Desværre ville et flertal i EU ikke den vej, så nu forbydes neonix helt, hvilket givet fører til mere sprøjtning, advarer ministeren.

I dag er Esben Lunde Larsen i øvrigt blevet hædret med Kommandørkorset, som han stolt viser frem på facebook. Om det skyldes indsatsen for landbrugs- og fødevareindustrien melder historien dog ikke noget om.  Esben Lunde Larsen skriver:

- TAK til Hendes Majestæt Dronningen for Kommandørkorset! Det er en stor glæde og ære at modtage!

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: