Rabarber og purløg i vækst

I HAVEN – Der er vækst i rabarber og purløg. Der er grønne skud på stikkelsbærbuskene. De første påskeliljer er ved at springe ud, og det er nu, vi skal satse og sætte det første hold tidlige kartofler under plast.

Rabarber er en nem plante at dyrke i haven, og en af de allertidligste afgrøder. Foto: Karna Maj

Foråret er lige om hjørnet, og det er nu, vi skal satse og sætte det første hold tidlige kartofler under plast. Det skriver Havenyt.dk, som hver uge bringer nyt fra haven netop nu med gode råd og tips til havefolket.

Der er hele tiden nye forårsblomster, der springer ud – og nogle der visner. Erantis og vintergækker har sagt farvel for i år. Nu er det tid til den gule og blå periode – blomsterne er på vej, eller allerede ved at springe ud. Gule påskeliljer og gemserod og blå violer, kærmindesøster, våriris, hyacinter og russisk skilla.

Det varer heller ikke længe, inden de første gule mælkebøtteblomster viser, hvor de i ubemærkethed har etableret sig – knopperne er allerede synlige, fortæller Karna Maj, Havenyts erfarne redaktør.

Kartofler kan spire i ret kold jord
Krukkerne kan også tilplantes inden påske, sålænge vi vælger de planter, som kan tåle lidt nattefrost. Det kan være påskeliljer og andre forårsløgblomster, stedmoder, hornviol, martsvioler og forglemmigej, forslår Havenyt.dk og fortsætter:

- I år har vi kun haft nogle enkelte rigtig lune dage i marts, så i år er vi ikke rigtig nået at blive fristet til at gå i gang med noget, som normalt skal vente til april og en nogenlunde varm jord. Nattefrosten har hele tiden sat advarselslamper op. Hvis vi har holdt op på dydens smalle sti, har vi kun ryddet op efter vinteren og måske klargjort jord til at så og sætte kartofler i.

- Måske er der nogen, som allerede har puttet lidt kartofler i jorden – den er dejlig lun under plastikken på en solrig eftermiddag, så det er ved at være tiden til de allertidligste kartofler. Vi kan i en forvarmet jorde også godt så nogle rækker med persille, gulerødder, radiser, spinat og andet af det, som kan spire i ret kold jord.

Læs mere: Havenyt.dk

OrganicToday.dk samarbejder med Havenyt.dk og bringer jævnligt tips og gode råd med hjælp fra Danmarks største havesite, som ejes og drives af Landsforeningen Praktisk Økologi.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: