Prisdyk giver kæmpe marked for solceller

ENERGI – Prisen på solceller er styrtdykket de sidste par år. Det gør solcellerne til en god forretning. Landet over melder leverandørerne om stor efterspørgsel.

Solceller er faldet i pris. Foto: Coloubox

Solceller er en ren og klimavenlig energiform, og i løbet af de sidste to år er prisene styrtdykket. Det gør solcellerne til en god forretning. Landet over melder leverandørerne om stor efterspørgsel.

Det store anlæg på Søndermarksskolen i Randers, som bliver landets hidtil største på en kommunal bygning, skal opføres af El:Con, som ejes af det østjyske energiselskab NRGi.

- Vi sælger to til tre solcelleanlæg om dagen for tiden, og vi har oprettet en division, der ikke laver andet, siger El:Cons administrerende direktør, Claus Søgaard Poulsen.

- At skulle opføres et så stort anlæg er naturligvis noget, vi er stolte over. Det viser, at vi er med helt fremme, hvor de spændende ting sker, siger han.

Vil kunne dække en tredjedel af energiforbruget
En effektiv udnyttelse af solenergien vil ifølge Energistyrelsen de kommende 30 år kunne dække op imod en tredjedel af vores samlede energiforbrug.

På længere sigt kan helt op mod to tredjedele af vores samlede energiforbrug dækkes af strøm fra solceller, skønner Energistyrelsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: