Svensk energiselskab satser stort på solenergi

ENERGI – Vattenfall vil investere en milliard svenske kroner i solenergi over de næste to år.

Solvarmeanlægget leverer energi til fjernvarmeværket i Gråsten i Sønderjylland. Foto: News Øresund / Johan Wessmann

Det svenske, statsejede energiselskab Vattenfall vil investere en milliard svenske kroner i ny solenergi over de næste to år. Satsningen skal blandt andet være med til at decentralisere energiproduktionen og formindske omkostninger ved solenergi. Det skriver Dagens Nyheter ifølge News Øresund.

Den svenske energigigant Vattenfall, der i Danmark er kendt for sine vindmølleparker, satser nu stort på solenergi.

– Solenergi er et vigtigt supplement til vindenergi som vedvarende energikilder. Når vi nu investerer mere i solenergi, er det for at imødekomme kundernes stigende interesse og efterspørgsel, siger Vattenfalls administrerende direktør, Magnus Hall, i en pressemeddelelse.

Energiparker i Holland
Investeringen indebærer tre storstilede solenergiparker beliggende i Holland. I alt skal de tre parker kunne yde 10,5 megawatt, og så tilføjes der også 130.000 solpaneler til en allerede eksisterende vindmøllepark i Haringvliet, Holland, som vil kunne producere energi til 11.000 hollandske husstande.

Vattenfall er også meget aktive i Danmark. Her ejer de 228 vindmøller på både vand og land, og beskæftiger knap 200 ansatte.

Den største vindmøllepark på land i Danmark, målt på ydelse, er Klim Vindmøllepark i Nordvestjylland, som ejes af Vattenfall. Derudover ejer Vattenfall også Danmarks næststørste vindmøllepark, Nørrekær Enge ved Limfjorden.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: