Plastikaffald nok til et helt nyt kontinent

MILJØ – Forud for Earth Day vil SodaStream, Earth Day Network og Holywood-stjernen Scarlett Johansson sætte fokus på de enorme mængder af skadeligt plastikskrald i verdenshavene og promovere en planet fri for plastflasker.

Ny kampagne skal sætte fokus på de enorme mængder af plastik, der flyder overalt.

SodaStream, som producerer sodavandsmaskiner har sat sig for at komme problemet til livs med plastflasker og dåser, der hvert år ender som affald i verdenshavene. Det sker gennem en ny kampagne, der skal øge kendskabet til ”The Pacific Garbage Patch” – en samling af flydende skrald, der er to gange større end staten Texas i USA.

For at bekæmpe miljøproblemet og opfordre folk til at tilslutte sig den flaskefri bevægelse har SodaStream indgået et partnerskab med Earth Day Network og 5 Gyres for at afsløre det, de kalder Det Hemmelige Kontinent.

Det er en fiktiv feriedestination, som SodaStream har døbt i et forsøg på at skabe opmærksomhed om de miljø-ødelæggelser, der finder sted i Stillehavet.

Ikke bare et stunt
- Vi bifalder SodaStreams tiltag, der sætter Pacific Garbage Patch på dagsordenen og proaktivt kæmper for at reducere mængden af ​​plast. Vi ved alle, at plastaffald ikke nedbrydes, men vi ved ikke nok om, hvor det rent faktisk ender, og faren for, at al denne plast skader fugle, dyr, planter, mikroorganismer og havvand, er stor, siger Kathleen Rogers, formand for Earth Day Network.

Ifølge hende er kampagnen ikke bare et ’publicity stunt’.

- Det er en seriøs indsats for at advokere for sundheden i havene og overlevelsen af vores planet. Vi er begejstrede for at samarbejde med SodaStream om denne mission, siger Rogers.

Starter underskriftsindsamling
SodaStream forsøger nu at få øen af flydende skrald anerkendt som verdens ottende kontinent af det internationale samfund og opfordrer verdens befolkning til at underskrive en onlineansøgning, som vil blive sendt direkte til globale ledere.

Ansøgningen opfordrer lederne til offentligt at anerkende Det Hemmelige Kontinent og til at træffe proaktive beslutninger, som vil ændre måden, plast bruges og kasseres på.

Skaderne på planeten er nemlig alarmerende. Der fremstilles en milliard plastflasker om dagen, og øen af skrald er dannet af bare en lille del af de ti millioner tons plastforurening, som skabes hvert år.

Til dato har forskere dokumenteret plastforureningens påvirkning på 663 forskellige marinearter, herunder alle arter af havskildpadder, halvdelen af alle arter af havpattedyr samt en femtedel af alle arter af havfugle. Gennem denne anderledes tilgang ønsker SodaStream at give dette budskab genlyd over hele verden.

SodaStreams globale brandambassadør Hollywood-stjernen Scarlett Johansson bakker op om kampagnen og har allerede underskrevet ansøgningen.

Dansk kampagnesite.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: