Pernille Blach Hansen ny formand for MUDP

NAVNE: Ny professionel bestyrelse skal fremtidssikre støtten til grøn teknologi. Miljøminister Kirsten Brosbøl har udpeget Grundfos’ bæredygtighedsdirektør Pernille Blach Hansen til formand.

Pernille Blach Hansen skal stå i spidsen for Miljøministeriets pulje til udvikling af miljøteknologi.

Miljøministeriets pulje til udvikling af miljøteknologi (MUDP) nu en professionel bestyrelse.  Det sker for at sikre en mere langsigtet strategi for udviklingen af grøn teknologi. Ny frontfigur bliver tidligere medlem af folketinget for Socialdemokaterne, Pernille Blach Hansen, Group Vice President for kvalitet og bæredygtighed i Grundfos.

- Der er milliardpotentialer i at udvikle nye grønne løsninger, og derfor fremtidssikrer vi støtten til grøn teknologi. Med Pernille Blach Hansen i spidsen for den nye bestyrelse, står vi stærkere i forhold til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark og samtidig gøre verden grønnere. Pernille Blach Hansen har lige præcis de kvaliteter, vi har brug for: et kæmpe engagement, visioner for bæredygtige løsninger og solid erfaring fra erhvervslivet siger Kirsten Brosbøl.

Regeringen, SF og Enhedslisten aftalte med finansloven for 2015 at fremtidssikre støtten til grøn teknologi. Udover bestyrelsen har programmet nu også fået sin egen lov, og puljen er blevet forhøjet med 20 mio. kroner årligt over fire år. I år skal der i alt uddeles 130 mio. kr.

Karriere i miljø
Pernille Blach Hansen glæder sig til komme i gang med arbejdet.

- For mig handler det om at skabe resultater, og jeg ser frem til at få de konkrete projekter mellem hænderne. Miljø har været et omdrejningspunkt for min karriere, og jeg har altid interesseret mig for, hvordan vi kan skabe miljøforbedringer og samtidig nye arbejdspladser i danske virksomheder. Jeg ser meget frem til samarbejdet med resten af bestyrelsen, siger Pernille Blach Hansen.

Siden 2008 har Miljøministeriet støttet udvikling af miljøteknologi, der for eksempel kan rense vand, genanvende affald eller på andre måder gavne miljøet. Miljøministeren vil i løbet af kort tid udpege de øvrige syv bestyrelsesmedlemmer til den nye MUDP-bestyrelse.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: