Grundfos kritiserer Venstres miljøbesparelser

Ingen forståelse for regeringens spareiver på det grønne områder hos en af Danmarks store virksomheder.

Grundfos er en af de største danske virksomheder og har succes med eksport af grøn teknologi og know-how.

Det er et trist signal og en forkert prioritering, at regeringen vil spare 340 millioner kroner på klima- og miljøområdet.

Sådan lyder reaktionen fra Grundfos, en af Danmarks helt store virksomheder, efter at dagbladet information mandag kunne afsløre, at regeringen pønser på at sparer 340 millioner kroner på miljø- og klimaindsatsen.

Grundfos beskæftiger knap 19.000 medarbejdere og omsætter for næsten 24 milliarder kroner.

- Det vil være drønærgeligt, lyder det fra kommunikationsdirektør Kim Nøhr Skibsted fra Grundfos.

- Lige nu, hvor vi står over for store globale beslutninger om at gøre noget håndgribeligt ved klimaforandringerne gennem nye teknologier og større fokus på bæredygtige og energieffektive løsninger, hvor Danmark kan og bør tage ansvar med realistiske ambitioner og systemeksport, så er dette naturligvis en ærgerlig prioritering og et trist signal, hvis det er det, regeringen er til sinds at gøre, skriver Kim Nøhr Skibsted i en mail til Information.

Stensikker investering i fremtiden
- Vi har altid set klima- og miljøindsatsen som en stensikker investering i fremtiden, både når det gælder beskæftigelsen, eksporten og ikke mindst miljøet. Danmark er og vil fortsat være kendt for grønne tiltag, men det her kan blive opfattet som et skridt baglæns, når vi ellers er så gode til at gå foran, skriver han.

Grundfos står ikke alene. Heller ikke hos energiselskabet Vattenfall er der forståelse for spareiver.

- Det er ærgeligt, når man nedgraderer klimaambitionerne, for vi tror, det er vejen frem. Det bliver jo også cementeret med det, Obama har gang i, siger kommunikationsdirektør Arne Rahbek til Information.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: