Økologisk messe for hele Norden i Malmø

En aflægger af den britiske Natural Products-messe er 14. og 15. oktober klar med en ny stor økologisk madmesse. Målet er at samle hele den økologiske branche i Norden.

Der bliver rig lejlighed til at smage på økologiske produkter på den kommende messe i Malmø.

Danskerne er vilde med økologi og naturlige fødevarer, og nu får vi langt om længe vores egen store fagmesse på området, Natural Products Scandinavia. Messen finder sted den 14. og 15. oktober i Malmø og samler for første gang dansk – og nordisk – økologi ét sted. Mere end 175 udstillere fra 30 forskellige lande fremviser de nyeste produkter inden for økologi og bæredygtig livsstil for indkøbere og forhandlere.

Messen foregår den 14.-15. oktober i den nye Malmömessan, der er placeret i Hyllie – blot ét stop fra Kastrup Lufthavn.

Messen er en nordisk aflægger af Europas førende messe på området, Natural & Organic Products Europe, der afvikles i London hvert år. Denne messe har eksisteret i 16 år, og interessen for området er steget markant. Det gælder ikke mindst i Danmark og de øvrige nordiske lande, der går forrest, når det kommer til økologi og bæredygtighed.

Stor interesse for økologi i Danmark

Danmark er faktisk det land i verden, der målt pr. indbygger bruger flest penge på økologiske produkter. Hele 7 pct. af alle fødevarekøb i Danmark er økologiske. Derfor er det naturligt, at vi nu får en stor helsemesse i baghaven, mener Carsten Holm, direktør i Diversified, der står bag både den engelske og den nordiske messe.

- Den nordiske region og ikke mindst Danmark har stor betydning i forhold til økologi og bæredygtighed. I de seneste år har flere og flere indkøbere fra de nordiske lande deltaget på messen i London. Der findes ikke nogen tilsvarende event i hverken Danmark, Sverige, Norge eller Finland, og derfor er vi glade for at præsentere en nordisk messe, som kan afspejle den store interesse i området, siger han.

Mange danske udstillere

Den nye messe byder på omkring 175 udvalgte udstillere fra Norden og 26 andre lande. De fremviser de nyeste produkter inden for naturlige og økologiske fødevarer, Fairtrade, ”free-from” food og produkter rettet mod en bæredygtig livsstil.

Natural Products Scandinavia har mange danske udstillere, og messen støttes blandt andet af Økologisk Landsforening, HBL og Helsam.

Natural Products Scandinavia henvender sig til detailhandlere, herunder helseforretninger, økologiske specialforretninger, grossister, importører, supermarkeder og varehuse. Messen skal hjælpe detailhandelen med at finde nye produkter og udvikle nye indkøbsaftaler, som kan gøre det nemmere og billigere for forbrugerne at leve sundt og økologisk.

Som en del af messen afvikles et stort og gratis konferenceprogram med førende internationale talere – blandt andre kostvejleder Lene Hansson, der er kendt fra Go’ Morgen Danmark på TV2, madguruen Mikael Makinen fra Finland, Yanna Barakova og Plamen Barakov fra Bulgarien, Simon Pettman fra Storbritannien, detailhandelguru Alf Dunbar fra Skotland, Amarjit Sahota, der er formand for Organic Monitor i Storbritannien, og mange flere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: