Øko-borgmester ny næstformand i SF

Borgmesteren i Lejre, Danmarks første økologiske forsøgskommune, er valgt som ny næstformand i SF. Mette Touborg skal dele næstformandsposten med Mattias  Tesfaye.

Lejres borgmester Mette Touborg er valgt som ny næstformand i SF.

Mette Touborg ser SF som et bredt favnende grønt folkeparti, der tager bestik af virkeligheden og forsøger at omsætte visionerne til praktisk politik, i både kommuner, regioner og på Christiansborg.

- Jeg har ingen planer om at trække SF i en mere grøn retning. Jeg er både grøn og rød, sagde Mette Touborg til OrganicToday før SF’s landsmøde.

De to nye næstformænd havde i forvejen aftalt, at de begge var parat til at dele posten. Dermed lykkedes det dem at blive udvalgt af landsledelsen, selv om den tredje kandidat, den hidtidige næstformand, Meta Fuglsang kort forinden havde fået flest stemmer blandt de delegerede.

Mette Touborg blev valgt med 17 stemmer af landsledelsen, der tæller 18 personer, og Mattias Faye fik 13.

SF’s Steen Gade betegnede før landsmødet de to nye næstformænd som et ‘drømmeteam’.

Flest stemmer blandt de delegerede

Ifølge ritzau forsvandt en skuffet Meta Fuglsang straks efter valget ud af bagdøren. Alligevel frygter Mette Touborg og Mattias Tesfaye ikke, at valget af næstformænd vil skabe ny uro i SF.

- Landsmødet valgte en landsledelse, som har mandat til at vælge næstformændene. I landsledelsen gav afstemningen det resultatet, I kender nu. Det er jeg selvfølgelig glad for, siger Mette Touborg til ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: