Mette Touborg: Jeg er både grøn og rød

SF skal være et bredt favnende grønt folkeparti, der tager bestik af virkeligheden og forsøger at omsætte visionerne til praktisk politik i både kommuner, regioner og på Christiansborg.

Lejres borgmester Mette Touborg stiller op til posten som næstformand i SF ved weekendens landsmøde.

Sådan lyder det fra Lejres grønne øko-borgmester, Mette Touborg, som har sat sig i spidsen for Danmarks første økologiske forsøgskommune, der ligger som Københavns baghave og blandt andet leverer drikkevand til nabokommunerne.

- Jeg har ingen planer om at trække SF i en mere grøn retning, siger Mette Touborg til OrganicToday.dk.

- I forvejen gør SF – og ikke mindst vores miljøminister – det rigtig godt på det område, siger Mette Touborg, der stiller op til posten som næstformand i SF, når partiet i dag og frem til søndag samles til landsmøde i Kolding.

Træt af fløjkrigen

Hun er træt af fløjkrigen i partiet, som på det seneste er brudt ud i lys lue.

SF består af mindst to måske tre fløje, og politiske analytikere vil normalt placere Mette Touborg i den grønne fløj i selskab med blandt andet Steen Gade og miljøminister Ida Auken.

Men selv om Mette Touborg står ved sine grønne holdninger, synes hun selv, hun har meget mere at bidrage med.

- Jeg kan først og fremmest bidrage med mine erfaringer fra kommunalpolitik og min ledelseserfaringer.

Ikke kun de 16 på Christiansborg

- Medierne fokuserer ofte på de 16 SF’ere, der sidder i Folketinget. Men SF er langt større og langt bredere. Vi har masser af aktive, gode kræfter, der arbejder i kommunerne, i regionerne og i organisationerne. Den del af SF skal vi også have med, siger Mette Touborg, der ser sig selv som en pragmatisk, samlende midterfigur.

- Jeg er både grøn og rød og ser mig selv som generalist, siger den populære SF-borgmester, der helst vil dele posten som næstformand med en anden.

- Jeg har ingen planer om at stoppe som borgmester. Det vil jeg fortsætte med. Derfor vil det være godt, hvis posten som næstformand kan deles af to personer, siger hun.

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: