SF-vælgere: Ida Auken skal være formand

Et flertal blandt de vælgere, der stemte SF ved valget i 2011, foretrækker Ida Auken som ny formand for partiet. Det viser en Gallup-måling, der er foretaget for Berlingske i timerne efter, at Villy Søvndal meddelte, at han ville gå som formand.

SF-vælgerne foretrækker Ida Auken som ny formand for SF. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Dobbelt så mange SF-vælgere foretrækker miljøminister Ida Auken frem for sundhedsminister Astrid Krag som ny formand. for partiet. 23 procent ville sætter deres kryds ved Ida Auken og kun 9 procent på Astrid Krag. 42 procent er i tvivl.

Det ventes at de to stiller op, men ingen af dem har endnu officielt meldt ud, om de er kandidat til formandsposten.

Ida Auken er en del af SF’s grønne fløj, som også tæller Steen Gade og næstformanden i SF, Lejres populære øko-borgmester, Mette Touborg.

Grøn førertrøje til Danmark

Ida Auken siger, at hun gik ind i politik for at få klima og miljø på dagsordenen. For at få Danmark til at gå foran på det grønne område og vise resten af verden, hvordan man kan leve bæredygtigt og have et godt liv samtidig.

- Min politiske ambition er at gøre Danmark til verdens førende grønne økonomi ved at bringe miljø og effektiv udnyttelse af ressourcerne ind i hjertet af al produktion og vækst, har hun skrevet.

Topmødet i Rio blev ikke det afgørende grønne kursskifte for kloden, som hun havde håbet.

- EU havde større ambitioner, og det er ikke verdens bedste tekst, men den kan være med til at gøre verden til et bedre sted, lød hendes kommentar til slutdokumentet fra Rio+20-topmødet i juni 2012, som blev en skuffelse for de grønne organisationer.

 

 

FAKTA om Ida Auken

Ida Margrethe Meier Auken blev født 22. april 1978 i Valby. Hun  er cand.theol., medlem af Folketinget for Socialistisk Folkeparti og udnævnt som miljøminister 3. oktober 2011.

Hun er datter af præst og politiker Margrete Auken og professor Erik A. Nielsen og gift med Bent Meier Sørensen, lektor på CBS i ledelse, politik og filosofi. Ida Auken blev den 13. januar 2011 mor til en dreng.

Ved folketingsvalget i 2005 stillede hun op for SF i Esbjerg-kredsen i Ribe Amt, men blev ikke valgt. Ved valget i 2007 blev hun valgt i Valbykredsen i Københavns Storkreds.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: