Ny mobil-app skal hjælpe mod madspild

Den populære kogebogs-app fra Karolines Køkken kommer nu i en ny bæredygtig version, hvor forbrugerne kan få hjælp til at udnytte rester i køleskabet. App’en er det seneste tiltag i Arlas tiltag mod madspild.

De 350.000 danskere, der allerede har downloadet kogebogs-app’en fra Arla Karolines Køkken, kan nu få hjælp til at tømme køleskabet. Snart kommer en ny version af den populære app, som skal hjælpe forbrugerne med at finde opskrifter med de råvarer i køleskabet, man gerne vil have brugt op.

Via app’en kan desuden man se videoer og læse artikler om, hvordan man udnytter maden optimalt, og man kan få ugentlige madplaner, hvor der i den femte opskrift indgår rester fra de foregående fire dage.

Ifølge Landbrug & Fødevarer smider en gennemsnitsdansker hvert år 63 kilo spiseligt mad i skraldespanden til trods for at vi med madplaner, indkøbslister og genanvendelse af rester gør meget for at undgå at smide mad ud.

Hos forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad er man derfor meget positivt stemt over for flere madspildsreducerende tiltag:

- Vi har i over fire år holdt fokus på at mindske madspild i Danmark, og vi oplever at danske forbrugere er blevet meget bedre til at undgå madspild. Den bedste måde at mindske madspild er konstruktive løsninger samt reel hjælp til forbrugere. Derfor hilser vi Arlas nye app velkommen, siger Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.

Mindre madspild er en del af Arlas miljøstrategi, hvor målet er at hjælpe forbrugerne med at reducere spild af mejeriprodukter med 50 procent.

Opdateringen af Arla Karolines Køkkens kogebogs-app’en med nye bæredygtige features er en opfølgning på kampagnen Er du en ørn til at styre dine indkøb?, der blev vist på 2.5 millioner mælkekartoner og blev drevet gennem dialog med forbrugerne på sociale medier som Facebook, blogs, Twitter og You Tube.

Arla har yderligere forpligtet sig til at gøre en aktiv indsats ved at underskrive Miljøministeriets charter om mindre madspild. En række tiltag er allerede igangsat, blandt andet udvikling af nye emballager, nye portionsstørrelser i børneyoghurt og saucer samt madplaner med fokus på at udnytte råvarerne helt.

Version 3.0 af kogebogsapp’en til iPhone kan hentes gratis i Apple App Store fra i dag. Versioner til iPad og Androidtelefoner følger senere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: