Coop går i samarbejde med Too Good To Go

MADSPILD – Nyt initiativ klar i 40 Coop-butikker: Kunderne kan nu købe varer med op til 75 procent rabat, inden dato udløber.

Hvert år bliver der smidt mere end 700.000 ton madvarer ud i Danmark. De store supermarkedskæder skærper nu kampen mod madspild.

I kampen for at reducere madspild indleder Coop og online platformen Too Good To Go et samarbejde.

Fra begyndelsen omfatter det ca. 40 butikker i Kvickly, SuperBrugsen og DagliBrugsen. Inden udgangen af i år forventer Coop, at over 100 butikker er med i ordningen.

Her kan kunderne nu via Too Good To Go-appen købe varer, som ellers ville blive smidt ud, til en meget lav pris, op til 75 procent under normalprisen. Det vil især være brød og kager fra bagerafdelingerne, men kan også omfatte andre varer, der endnu ikke er blevet for gamle.

- Vi har de seneste tre år arbejdet med at reducere vores madspild, og sætte varer ned i pris, når de nærmere sig udløbsdato. Vi kan stadig gøre meget og ser derfor gerne på samarbejder, der kan hjælpe både os og vores kunder til at reducere madspildet. Too Good To Go er et fantastisk godt og sympatisk koncept, som vi også tror mange af vores kunder synes om, siger Signe Frese, der er CSR-direktør  i Coop.

Har reddet over 1.200 ton mad fra skraldespanden
Henrik Stampe, Chief Sales Officer i Too Good To Go, er glad for samarbejdet med Coop.

- Vi er rigtig glade for at styrke vores samarbejde med Coop og derigennem bidrage til indsatsen i kampen mod madspild i Danmark. Vi er overbeviste om at dette samarbejde vil være særdeles positivt for Coop og Coop’s kunder over hele Danmark, siger han.

Too Good To Go blev grundlagt i Danmark i slutningen af 2015 af en gruppe unge iværksættere.

Over det seneste år har de skabt en international virksomhed med tilstedeværelse i Færøerne, Norge, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Schweiz og Australien.

Too Good To Good har siden lanceringen redistribueret en million måltider og har de reddet over 1.200 ton mad fra skraldespanden. Virksomheden modtog i november Nordisk Råds Miljøpris.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: