Ny elbil fra Renault kører 400 km på en opladning

ELBILER – Renault Zoe med 41 kWh batteri og over 400 kilometers rækkevidde er nu et reelt alternativ til benzin- og dieselbilen.

Den nye Renault Zoe kører 300 km på en opladning. Under optimale forhold over 400 km.

En ny udgave af Renault Zoe med 41 kWh batteri og over 400 kilometers rækkevidde under optimale forhold er nu et reelt alternativ til benzin- og dieselbilen.

De mest almindelige elbiler har en maksimal rækkevidde på 120-170 kilometer på en opladning, og som elbilist må man vænne sig til, at en tur på 200 kilometer tager lidt længere tid, fordi man skal lade op undervejs.

Kun i en millionær-bilen Tesla kan man køre fra Aarhus til København på en enkelt opladning.

Afsløret på motorshow i Paris
Allerede på det store motorshow i Paris i efteråret 2016 blev Renault Zoe med 41 kWh batteri afsløret.

41 kWh batteri er nok til en rækkevidde på over 400 kilometer under optimale forhold. Til hverdag ved blandet kørsel er det realistiske tal dog tættere på 300 kilometer, oplyser Renault.

Dermed har den nye Renault Zoe en dobbelt så lang rækkevidde som den Zoe med 22 kWh batteri, der blev introduceret tilbage i 2012.

Og som noget helt nyt, er det nu endelig slut med at købe bilen og efterfølgende leje batteriet. Nu køber man en samlet pakke, hvor batteriet er inklusiv – og med otte års garanti.

Samtidig får man i prisen en 11 kWh Clever ladestander installeret derhjemme kvit og frit, så man har hurtig og pålidelig opladning derhjemme.

Stor succes ude som hjemme
Siden introduktionen af Renault Zoe tilbage i 2013 er der solgt mere end 100.000 af dem, og Renault Zoe er dermed den bedst sælgende elbil i Europa.

I Danmark stod den i 2016 for halvdelen alle solgte elbiler herhjemme. Zoe har især været populær blandt delebilsordninger som københavnske Green Mobility og jyske TADAA.

Også kommuner som Odense, Gladsaxe, Tåstrup og Albertslund har taget Zoe til sig som oplagte biler til hjemmeplejen.

Lad op hos Clever og E.ON
Det er især Clever og E.ON der står for de landsdækkende netværk.

Clever har pt. et godt stykke over 500 ladepunkter. De fleste med 22 kWh udtag og ved Føtex, Shell og andre udvalgte positioner har de også hurtigladere med 43 kWh. Endvidere har de for nuværende over 400 ladepunkter i Sverige.

E.ON er den anden store spiller på landkortet i forhold til infrastruktur. Her er der pt 1350 offentlige ladepunkter, der alle har enten 11 eller 22 kWh ladekapacitet. Desuden har de 40 ladepunkter langs det danske motorvejs net, hvor man lader med 43 kWh.

Den nye Renault Zoe kan allerede nu købes hos landets Renault forhandlere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: