Ny app kan guide dig til økologiske spisesteder

ØKOLOGI – Find app’en »Økologiske Spisesteder« i App Store og på Google Play. Også turisterne får lettere ved at finde frem til Danmarks mange økologiske spisesteder.

Det bliver lettere at styre uden om restauranter og spisesteder, der ikke serverer økologisk mad. Ny app guider dig til den nærmeste café og restaurant, der har økologi på menukortet.

En ny app skal hjælpe både turister og danske forbrugere med at finde vej til caféer, restauranter og hoteller, der har økologi på menuen.

Den er netop blevet præsenteret på fødevaremessen Foodexpo i Herning, hvor der er stort fokus på økologi. Økologisk Landsforening glæder sig over, at den nye app vil være med til at øge økosalget og brande Danmark som verdens førende øko-nation.

Nu bliver det væsentligt lettere at finde vej til økologiske måltider på danske spisesteder. Fødevarestyrelsen og VisitDenmark har i samarbejde udviklet app’en ’Økologiske Spisesteder’, som gør det nemt for både danskerne og udenlandske turister at finde vej til caféer, restauranter og hoteller i Danmark, som har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze.

App’en bliver lanceret på nordens største fødevaremesse, Foodexpo i Herning, hvor økologi i år har indtaget hele tre haller. Her giver Fødevarestyrelsen en introduktion til app’en på sin stand (Hal J3).

Danmark skal være kendt for økologi i udlandet
App’en er udviklet som en opfølgning på det økologiske erhvervsteams anbefaling om, at ’Økologien skal trække flere turister til landdistrikterne’.

- Verden over efterspørger forbrugerne mere økologi. Den nye app gør det lettere for de mange økologi-interesserede turister og danskere at finde frem til de økologiske måltider i Danmark. Det er godt for de økologiske landbrug og spisesteder og skaber udvikling – også på landet. Det styrker samtidig kendskabet til Danmark som førende økologi-nation, når flere turister oplever dansk økologisk gastronomi. Stor tak til VisitDanmark og Fødevarestyrelsen, siger Paul Holmbeck, medlem af Det Økologiske Erhvervsteam og Politisk Direktør i Økologisk Landsforening.

Økologisk spisemærke breder sig
Der er nu registreret 228 øko-spisemærker indenfor hotel, restaurant og café-segmentet. Men der vil komme langt flere i fremtiden, vurderer Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

- At satse på økologi er ofte en god forretning for spisestederne – især hvis de kan synliggøre det med det økologiske spisemærke. Vi får et voksende antal henvendelser fra hoteller, restauranter og caféer, som ønsker vejledning i forhold til at opnå mærket. Mange af køkkenerne i restaurationsbranchen lever allerede op til kriterierne for at få det økologiske spisemærke, men høster bare ikke fortjenesten, siger Torben Blok.

De nyeste tal for salget af økologi til foodservice-sektoren viser, at hoteller, restauranter og caféer stod for den største vækst – på 41 procent – fra 2015 til 2016.

Det økologiske spisemærke dokumenterer spisestedets økologi-andel:

  • Guld = 90-100 procent økologi.
  • Sølv = 60-90 procent økologi.
  • Bronze = 30-60 procent økologi.

Find app’en

  • App’en ’Økologiske Spisesteder’ kan findes i App Store og på Google Play.
  • Der er også  udviklet et site på VisitDenmarks hjemmeside, hvor de økologiske spisesteder er plottet ind på et Danmarkskort, og hvor man kan se, hvilke økologiske spiseoplevelser der ligger i relativ nærhed til Margueritruten.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: