Find vej til dine lokale økologiske varer

ØKOLOGI – Ny online vejviser gør det super nemt at finde vej til den nærmeste økologiske gårdbutik eller en café med økologisk mad på menukortet.

Det er let at finde vej til den nærmeste økologiske gårdbutik. Foto: Gustav Bech

Det skal være lettere at finde frem til den nærmeste gårdbutikker eller et spisested med økologisk mad på menukortet. Derfor har Økologisk Landsforening lanceret en ny landsdækkende, online vejviser, som giver et samlet overblik over økologiske gårdbutikker, spisesteder og hoteller i Danmark. 

- Danskerne interesserer sig i stigende grad for at komme tæt på fødevarerne. Samtidig er efterspørgslen på øko-varer steget i mere end ti år i træk. Den nye online vejviser gør det nemt for danskerne at dække begge ønsker på én gang, siger Birgitte Jørgensen, markedskonsulent i Økologisk Landsforening.

Med den som redskab, kan man altid finde frem til lokal økologi – også når man er på farten – med blot et par klik på sin mobil eller tablet

232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg
Den voksende interesse for lokale fødevarer kommer til udtryk ved, at antallet af gårdbutikker i Danmark vokser. Ifølge en opgørelse fra Danmarks Statistik er antallet steget 50 procent på blot to år.

Især hos økologiske landmænd er det populært at sælge sine varer direkte til kunderne. Der er således en gårdbutik på hver fjerde øko-gård i landet. På lokalokologi.dk kan man finde 232 økologiske gårdbutikker og stalddørssalg – og dermed vej til både økologiske varer og oplevelser.

- Der en tendens i tiden til, at vi som forbrugere søger mod det nære, autentiske og rene. Og det går helt naturligt hånd i hånd med interessen for økologi og lokale varer. Det giver en stor tillid til fødevarerne, når man møder den landmand, der har produceret dem, og måske ser dyrene og afgrøderne på marken, mener Birgitte Jørgensen.

Antallet af gårdbutikker er steget med 50 procent på blot to år. Nu kan du finde dem på en ny online vejviser. Foto: Gustav Bech

Øko-spisesteder fra øst til vest
Også restauranter, caféer, take away-steder, cateringvirksomheder og hoteller med økologi på tallerkenen kan man hurtigt finde frem til med den nye vejviser. De i alt 75 spisesteder og 20 hoteller på lokalokologi.dk har alle det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, som dokumenterer køkkenets økologiprocent.

Guldmærket betyder, at maden er 90-100 procent økologisk, sølv er lig 60-90 procent økologi og bronzemærket står for en øko-procent på 30-60 procent.

Den største koncentration af økologiske spisesteder finder man ifølge Økologisk Landsforening omkring de store byer som København, Aarhus og Aalborg. Men helt fra Hvide Sande, til Frederikshavn, Ærø og Præstø kan man få serveret et økologisk måltid.

Find vej til dine lokale økologiske varer på www.lokalokologi.dk.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: