Navne: Ayfer Baykal

Ayfer Baykal,  som er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune, indviede i går en ny skolehave på Amager Fælled Skole.

Den gamle skole på Amager bliver den første storbyskole i nyere tid, som får egen skolehave med højbede i trækasser og drivhus, der skal indgå i undervisningen.

- I vil skabe en grøn oase midt i byen, og det er rigtig, rigtig fint. Når jeg selv skal slappe af, sker det ofte i min have. Så går jeg rundt og rører ved mine planter. Jeg vander dem, nusser dem og klipper dem. Når jeg senere kan spise mine egne hindbær, smager de så meget bedre end alle mulige andre hindbær, fordi jeg selv har dyrket dem, sagde Ayfer Baykal i sin tale ved indvielsen af skolehaven 22. april 2012.

33-årige Ayfer Baykal, er SF’er og har været medlem af Københavns Borgerrepræsentation siden 2010. Posten som teknik- og miljøborgmester overtog hun efter partifællen Bo Asmus Kjeldgaard 25. maj 2011.

Født og opvokset på Østerbro

Ayfer Baykal har tyrkiske forældre og er født og opvokset på  Østerbro, hvor hun bor sammen med sin mand Rasmus og labradoren Fanny.

Parret har ingen børn, men Ayfer Baykal bruger gerne en søndag eftermiddag på at være hyggemoster for søsterens børn. Hun kan lide at lave mad og elsker at invitere venner og familie på middag.

Indtil hun tiltrådte posten som teknik- og miljøborgmester var Ayfer Baykal ansat i Frederiksberg Kommunes Kultur- og fritidsforvaltning som projektleder.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: