Amager Fælled Skole indvier ny skolehave

SKOLEHAVE – Som den første storbyskole i nyere tid får Amager Fælled Skole en ny skolehave. I går kunne teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal klippe den blå snor til skolens drivhus, der skal give de 473 elever grønne fingre og viden om planter og natur.

Børnene stod i første række, da teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal i går klippede snoren over for at markere indvielsen af Amager Fælled Skoles nye skolehave.

- Haven kan udvide bybørns horisont og forståelse for naturen. De lærer, at agurkerne ikke vokser på hyldene nede i Netto, og det er væsentligt, siger skoleleder Yasar Cakmak.

Teknik- og miljøborgmester Ayfer Baykal sagde, at hun havde glædet sig til at se skolen have.

- Dette projekt er med til at vise, hvor maden kommer fra: At æblerne ikke vokser i Netto-butikken, og at tomaterne ikke kommer fra Irma, men at der er jord på grønsagerne.

- I får en fornemmelse for, hvor maden kommer fra. Skolehaven kommer oven i købet til at levere grønsager til jeres eget køkken, så I kan spise sundt, sagde borgmesteren i sin tale, før hun klippede den blå snor og symbolsk åbnede for adgangen til det lille drivhus.

Sanselighed og grønne glæder

Ayfer Baykal hæftede sig også ved skolens erklærede mål om at prioritere sanseligheden.

- Netop det er et af de fine aspekter ved dette projekt, sagde hun. At man kan gå rundt og føle og røre. Det at I vil skabe en grøn oase midt i byen, er rigtig, rigtig fint. Når jeg selv skal slappe af, sker det ofte i min have. Så går jeg rundt og rører ved mine planter, vander dem, nusser dem og klipper dem. Bagefter kan jeg sætte mig ned og spise mine egne hindbær, og af en eller anden grund smager de hindbær så meget bedre end alle mulige andre hindbær, fordi jeg selv har dyrket dem, lød det fra en glad og entusiastisk borgmester.

 

 

 

 

 

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: