Møllekrammer og mælkebøttesaft til BioFach

Danske virksomheder valfarter hvert år til BioFach for at deltage i verdens største økologiske fødevaremesse.

BIOFACH – Hanegal og Naturmælk er blandt de økologiske virksomheder fra Syd- og Sønderjylland, der er på vej til Nürnberg i det sydlige Tyskland for at deltage i verdens største økologiske fødevaremesse. Her håber de i de kommende dage at vinde nye eksportaftaler. BioFach åbner i morgen og slutter i weekenden.

De danske virksomheder udstiller i en fælles stand som en del af netværket Bio Aus Dänemark, ledet af Malene Aaris.

Siden 2002 har hun eksponeret danske økologiske kvalitetsprodukter overfor nøglekunder og beslutningstagere i den tyske, økologiske fødevarehandel. I år er deltagelsen en del af Syddansk Fødevareklynges eksportaktiviteter.

Produktnyheder er et must
Blandt producenterne er Danmarks eneste producent af biodynamiske mejeriprodukter, Naturmælk, der i samarbejde med Woodshade Organics har udviklet en proteinbar.

Hanegal viser med konceptet ’Møllekrammer’ hvordan økologisk kød, pålæg, færdigretter og fjerkræ kan produceres klimavenligt med vindmøllekraft.

Herrens Mark byder på økologisk mælkebøtte- og rødkløversaft efterspurgt især på det tyske helsekostmarked.

Derudover deltager Ø-specialiteter, der arbejder på at fremme kendskabet til lokalproducerede fødevarer fra danske småøer, og Danforel, der som en del af Dansk Akvakultur, er med til at vise hele paletten af, hvad Danmark kan tilbyde af økologisk tang, fisk og skaldyr.

Træfpunkt for økologiske virksomheder
Messen har gennem mere end 25 år været det europæiske træfpunkt for virksomheder med fokus på økologi og eksport, og det er et absolut must, at de deltagende producenter har produktnyheder at vise frem, siger Malene Aaris.

- Derudover kan de danske fødevareproducenter noget helt særligt, hvad angår energiforbrug, fødevaresikkerhed og sporbarhed. Vi er simpelthen et skridt længere fremme end kolleger i andre lande, lyder det fra den danske messeveteran.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: