Danske økologer godt fra start på BioFach

BIOFACH: Mange besøg af tyske kunder på netværket Bio Aus Dänemark’s stand på den store økologimesse i Nürnberg. Chokoladeproducent melder om en helt vild torsdag.

Direktør Lars Frederiksen, Woodshade Organics, er godt tilfreds med interessen på BioFach.

- Det begyndte lidt stille onsdag formiddag, men allerede om eftermiddagen fik vi besøg af nogle spændende grossister. Og torsdag har det været helt vildt.

Sådan siger en glad Lars Frederiksen, direktør for det økologiske chokoladefirma Woodshade Organics, efter de første dage på den internationale økologimesse BioFach i Nürnberg, Tyskland.

Woodshade Organics er et af 15 danske firmaer, der er med på netværket Bio Aus Dänemark’s fælles stand. Som afslutning på andendagen inviterede Bio Aus Dänemark kunderne ind til et par festlige timer med tv-kokken Anne Hjernøe som cocktailshaker.

Lars Frederiksen var en af dem, der havde noget at fejre.

- Vi har talt med en række indkøbere, som vi har handlet med tidligere, men nu vil de både have større mængder og flere forskellige varer fra vores sortiment, fortalte han om dagens udbytte.

Flere tyske besøg
Også netværkets projektleder Malene Aaris havde smil i øjnene efter de første to dage på BioFach.

- Generelt har vi på standen haft besøg af flere tyske kunder end tidligere år, fortæller hun.

Ifølge Malene Aaris er der flere årsager til den voksende tyske interesse for økologi fra Danmark.

- For det første er der kontinuiteten. Bio Aus Dänemark har været med på Biofach siden 2001, og det høster vi i stigende grad frugterne af, forklarer Malene Aaris.

- For det andet er økologiske varer de seneste fire – fem år kommet mere ind i de tyske supermarkeder. For det tredje har vi gjort meget for at pleje at opdyrke og pleje vores kontakter. For eksempel arrangerede Bio Aus Dänemark en studietur i september til potentielle kunder, og i løbet af året har vi besøgt nøglekunder i flere omgange. For det fjerde har de deltagende virksomheder forberedt sig rigtig godt på årets BioFach, siger Malene Aaris.

BioFach er verdens største fagmesse for økologiske produkter, i år med 2146 udstillere fra 76 lande. Messen slutter lørdag.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: