Milepæl nået for vindkraft i EU

Møllevingerne snurrer som aldrig før i EU. De kan nu forsyne 57 millioner husstande med strøm. Tilsammen har de nu passeret 100 GW installeret vindkraftkapacitet, oplyser den Europæiske Vindenergisammenslutning, EWEA.

Vindmøllerne breder sig i hele Europa. (Foto: EWEA)

Ifølge EWEA kan 100 GW vindkraft producere elektricitet over et år til at opfylde det samlede forbrug af 57 mio. husstande, svarende til el-produktion af 39 kernekraftværker eller 62 kulfyrede kraftværker.

Det tog den europæiske vindenergi sektor 20 år at få de første 10 GW tilsluttet til nettet, herefter har det kun taget 13 år at tilføje 90 GW. Halvdelen af den samlede europæiske vindenergikapacitet er blevet installeret i løbet af de sidste seks år, pointerer EWEA.

- Det ville kræve at brænde 72 mio. ton kul årligt i kulfyrede kraftværker for at matche Europas årlige vindenergiproduktion. Hvis man lastede den mængde af kul på tog ville det kræve 750.000 vogne med en samlet længde på 11.500 km – svarende til afstanden fra Bruxelles til Buenos Aires , Argentina, siger Christian Kjær, administrerende direktør for EWEA.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: